”Big John” Isner te sterk voor Gael Monfils op US Open 2013

Monfils APImagesJohn Isner is er in geslaagd om de derde ronde te bereiken op de US Open 2013. Hoewel Isner in eigen land speelt, was het publiek in New York vooral op de hand van zijn tegenstander Gael Monfils. De Amerikaan, die zich niet van de wijs liet brengen, stapte uiteindelijk met een 7-5 6-2 4-6 en 7-6 overwinning van de baan.

”Ik wist dat tegen Gaël de sfeer geweldig zou zijn”, aldus Isner na afloop. ”En dat was het. Gaël is een geweldige jongen, die overal wordt aangemoedigd. Niet alleen in Frankrijk. Hij is een van de meest bijzondere spelers in het circuit, het is geweldig om hem weer gezond terug te hebben na een aantal blessures.”

In de derde ronde gaat Isner spelen tegen Philipp Kohlschreiber, de Duitser was in zijn tweede ronde te sterk voor Eduard Roger Vasselin. Vorig jaar stonden Isner en ”Kohli” ook al tegenover elkaar in de derde ronde, toen was het Kohlschreiber die er met de winst vandoor ging.

Nadal veel te sterk voor Dutra Silva

Rafael Nadal heeft zonder al te veel moeite zich geplaatst voor de laatste 32 in New York. De US Open kampioen van 2010 had slechts anderhalf uur nodig om zich te ontdoen van de Braziliaanse nummer 134 van de wereld. Het werd 6-2 6-1 en 6-0 voor de inwoner van Manacor.

Voor een plek in de vierde ronde gaat Nadal spelen tegen Ivan Dodig uit Kroatië. Dodig was op zijn beurt in straight sets te sterk voor Nikolay Davydenko. Op het hardcourt van Montreal 2011 leed Nadal zijn enige nederlaag tegen Dodig tot nu toe.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013