Jelena Ostapenko – Simona Halep finale Roland Garros 2017 live stream

Roland Garros finale vrouwen. Zaterdag 10 juni om 15:00 uur spelen Simona Halep en Jelena Ostapenko de finale van de French Open bij de dames. De Roemeense verloor drie jaar terug de finale al eens, voor Ostapenko is het pas haar vierde eindstrijd ooit.

Ostapenko werd afgelopen donderdag, toen ze de halve finale speelde, pas twintig jaar. Ze heeft op WTA-niveau nog nooit een toernooi gewonnen en staat 47e op de tennis wereldranglijst. Kortom, de Letse is een van de meer verrassende major finalistes van de afgelopen jaren. Het is al decennia niet voorgekomen dat een ongeplaatste speelster hier in Parijs de finale haalde.

Vrouwen finale Roland Garros 2017

Bij Simona Halep ligt dat anders. De als derde geplaatste topper probeert al jaren haar belofte in te lossen. Want toen ze in de zomer van 2013 een enorme opmars maakte en dat jaar een sprong maakte van de top vijftig naar de top tien, leek ze op een tennis kampioen in de dop. En in 2014 was het al geen verrassing meer dat ze opstoomde naar de ultieme wedstrijd van het Franse Open. Inmiddels staat ze al ruim drie jaar permanent in de top zes en bereikte ze ook nog de halve finale op Wimbledon 2013 en US Open 2015. Maar die ene grote prijs ontbreekt nog.

Halep speelde op alle niveaus al negentien gravelfinales. Ze won er twaalf. Op WTA-niveau is de score wat minder overtuigend met zes uit twaalf. Ostapenko verloor eerder dit jaar in Charleston van Kasatkina. Het wordt hun eerste partij tegen elkaar. En wat de voorpret voor de match verhoogt is dat hun speelstijlen contrasteren. Halep is de counterpuncher: afwachtend, zwoegend heen en weer racend en met een lage foutenlast. Ostapenko is meer het type shotmaker dat de lijnen opzoekt en naar winners zoekt.

Wedden op Roland Garros

Het wordt vermoedelijk warm, 27 graden en windstil, zaterdagmiddag in Parijs. Die omstandigheden zijn gunstig voor aanvallende spelers. Halep heeft in de vorige ronde van Roland Garros al afgerekend met een ander offensief kanon, Karolina Pliskov. Ook staat er meer op het spel dan haar eerste grand slam. Wint ze, dan is ze vanaf maandag ’s werelds nummer één.

Simona Halep noteert 1.32 en Jelena Ostapenko 3.55. Debuteren in een slamfinale brengt zelden het beste boven in spelers. We tippen 2-0 in sets voor Halep @1.85 bij bookmaker 888sport en dat er minder dan 21 games gespeeld worden @1.98. Lees ook: wedden op tennis.