Wimbledon live stream: kwartfinales Roger Federer en Novak Djokovic

Vandaag, woensdag 12 juli, staan de Wimbledon kwartfinales in het heren enkelspel op het programma. Roger Federer treft Milos Raonic, de verliezend finalist van vorig jaar. Novak Djokovic speelt tegen Tomas Berdych, ook al een oud-finalist (2010).

Zevenvoudig winnaar Roger Federer schrijdt weer kwiek als een gazelle over het gras. Sommige analisten menen dat de 35-jarige Federer nog beter is dan de 25-jarige Federer. Goed, hij is wat van zijn snelheid van toen kwijt, maar daar zijn andere wapens voor in de plaats gekomen…

Wimbledon: Roger Federer – Milos Raonic

Zo neemt de Zwitser af en toe de return verbluffend snel. Hij gaat dan al een flinke pas voor de baseline staan of rent terwijl de opponent serveert naar voren. Een andere verbetering is dat hij zijn backhand minder vaak defensief slicet, maar er direct een klap mee uitdeelt. Daardoor kan hij eerder in de rally domineren.

Maar de 26-jarige Canadees Raonic staat ook niet stil. Als tiener al was hij door zijn kiezelharde opslagen erg lastig te breken. Zoals wel vaker bij de allerbeste serveerders had hij een zwak breakpercentage. Door zijn lengte is hij in rally’s te immobiel om heen en weer te blijven rennen. Maar dit jaar pakt hij tot nu toe 24% van de opslaggames van zijn tegenstanders af, een flinke verbetering na jaren tussen de twaalf en achttien procent.

Voorspelling: zeker 4 sets

In de onderlinge ontmoetingen staat Roger Federer voor met negen tegen drie. Op gras staat het 2-1, want vorig jaar blokkeerde Raonic via een vijfsetter zijn weg naar de eindstrijd. Toch is Raonic geen heel betrouwbare grasgigant, want tegen top 20 spelers won hij maar zeven van zijn dertien matches en tegen top 10 spelers slechts een van de zes.

Wil je winnen met een tennis voorspelling vandaag? Winst Roger Federer staat bij bookmaker Mr Green op 1.23 en Milos Raonic op 4.40. Met zijn opslag kan de Canadees lang meekomen, dus we tippen dat er minstens vier sets worden gespeeld. Over 3,5 sets levert je 1.76 per ingezette euro op.
Wil je meer waarde voor je euro, combineer dan bijvoorbeeld deze laatste tip met winst van Djokovic in 1 weddenschap. De odd wordt dan 2.20 (1.76 x 1.25).

Novak Djokovic – Tomas Berdych

Berdych is notoir om zijn onvermogen om van de absolute top te winnen. Al negen jaar sloot hij het jaar af in de top 25, waarmee zijn naam in een elitelijstje prijkt. Maar zodra hij een speler uit de tennis top vijf treft, wint hij maar 20% van de keren (21 uit 103). En alhoewel hij een behoorlijke grasspeler is (dit wordt zijn vijfde kwartfinale op Wimbledon), staat hij op gras tegen top 20 spelers op zes uit achttien.

Novak Djokovic begint de afgelopen weken weer op zijn oude zelf te lijken en hij heeft zonder setverlies deze fase van Wimbledon bereikt. De head to head tegen de Tsjech is erg eenzijdig: 25 zeges in 27 duels. Winst van Novak Djokovic vandaag noteert bij de bookmakers 1.25 en winst Tomas Berdych staat op 4.25.