Brisbane International 2014: Robin Haase – Grigor Dimitrov

Robin Haase (ATP-43) begint zijn tennisseizoen met een wedstrijd tegen niemand minder dan Grigor Dimitrov (ATP-23). De 26-jarige Nederlander en vier jaar jongere Bulgaar verschijnen maandag 30 december om 11.30 uur Nederlandse tijd op de baan om hun partij af te werken.

De Hagenaar hoopt dit jaar zijn seizoen beter te beginnen dan in 2013. Zijn eerste twee wedstrijden voorafgaand aan de Australian Open brachten hem toen slechts één overwinning. In Chennai verloor hij in de tweede ronde en in Auckland strandde hij al in de openingsronde.

De 23-jarige Dimitrov heeft goede herinneringen aan het ATP-toernooi in Brisbane. Afgelopen jaar nam hij voor het eerst deel aan het voorbereidingstoernooi op de Australian Open en hij stond gelijk in de finale. Na overwinningen op Brian Baker, Milos Raonic, Jurgen Melzer en Marcos Baghdatis bleek Andy Murray in de finale net te sterk.

Bookmaker Unibet geeft Dimitrov de meeste kans op een plaats in de tweede ronde. Op de Bulgaar staat een quote van 1.30. Een overwinning van Haase levert 3.45x uw inzet op.

Tomas Berdych – Ivo Karlovic

Op het ATP-toernooi in Doha maakt top 10-speler Tomas Berdych (ATP-7) vanmiddag voor het eerst zijn opwachting. De 28-jarige Tsjech neemt het in de eerste ronde op tegen servicekanon Ivo Karlovic, de nummer 78 van de wereld. Deze partij staat om 15.00 uur Nederlandse tijd gepland.

Berdych en Karlovic hebben vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld. Opvallend is dat de 34-jarige Karlovic met 3-2 voorstaat in de huidige head-to-head tussenstand. De laatste overwinning van ‘Birdman’ dateert uit het najaar van 2011, toen hij op het Masters-toernooi in Montreal met een 6-3 en 7-6 overwinning van de baan stapte.

Ik verwacht niet dat Karlovic vandaag zijn vierde overwinning boekt op de geplaatste Berdych. De Tsjech is voor mij de grote favoriet voor een plaats in de tweede ronde.

Wedden op tennis.

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws