Challenger Tour Finals live stream: Huta Galung debuteert tegen Martin

Jesse Huta Galung (ATP-106) maakt vanmiddag zijn debuut op de ATP Challenger Tour Finals, het eindejaarstoernooi voor de acht beste tennissers die actief zijn geweest op de Challenger Tour. De Haarlemmer speelt om 16.00 uur Nederlandse tijd zijn eerste wedstrijd tegen Andrej Martin (ATP-126). Verder bestaat Groep Amarelo nog uit Filippo Volandria en Alejandro Gonzalez.

Kijk LIVE naar deze wedstrijd via Unibet TV. Nog geen account? Maak er gratis een aan op de website van Unibet en ontvang €50,- bonus.

Huta Galung is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière. Hij schreef maar liefst vier Challenger-toernooien op zijn naam, bereikte de dubbelfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament en stond voor het eerst in de magische top 100. Zijn plaatsing voor het eindejaarstoernooi kan dus gezien worden als een kers op de taart.

”Na het winnen van mijn vierde Challenger-toernooi begon ik te beseffen dat ik me kon plaatsen voor de Challenger Tour Finals”, vertelde Huta Galung. ”Ik heb veel goede dingen gehoord over dit toernooi en voor mij als tennisser is het een geweldige kans. Ik heb erg veel zin om te spelen, vooral omdat het mijn eerste toernooi in Brazilië wordt.”

Daarnaast gaat de Nederlander er alles aan doen om te concurreren met beste Challenger-spelers van dit jaar. ”Als je je eenmaal hebt gekwalificeerd voor de ATP Challenger Tour Finals, dan stel je nieuwe doelen voor jezelf. Je wilt je kunnen meten met de beste Challenger-spelers van 2013. Komend jaar wil ik me nestelen in de top 70 of top 80 van de wereld.”

Huta Galung favoriet tegen Martin

Ik denk dat Huta Galung, die nog niet eerder speelde tegen Martin, zijn eerste partij op de Challenger Tour Finals afsluit met een gemakkelijke overwinning. Op een zege van de Nederlander staat een odd van 1.70, terwijl een overwinning van Martin 2.08x het ingezette bedrag kan opleveren.

Programma Challenger Tour Finals

Naast de wedstrijd tussen Huta Galung en Martin staan er vandaag nog drie andere wedstrijden op het programma. De volgende wedstrijden zijn LIVE te volgen via Unibet TV:

17.30 uur: Volandri – Gonzalez
19.00 uur: Gabashvili – Ungur
22.00 uur: Nedovesov – Clezar

ATP Challenger Tour Finals

De ATP Challanger Tour Finals zijn bestemd voor de acht tennissers die dit jaar de meeste punten hebben behaald op Challenger-toernooien. Net als op de World Tour Finals wordt er eerst gespeeld in twee poules van vier, die gevolgd worden door kruisfinales. Het toernooi vind plaats van woensdag 13 november tot en met zondag 17 november op het gemalen baksteen in Sao Paulo.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws