Cilic schrijft historie op US Open 2014

Marin Cilic heeft zich afgelopen nacht laten kronen tot de nieuwe US Open winnaar. De 25-jarige Kroaat was in de finale met 6-3 6-3 en 6-3 te sterk voor Kei Nishikori. Dankzij deze overwinning klimt de 25-jarige Cilic naar plaats negen op de wereldranglijst.

‘’Eindelijk betaalt het harde werken van de afgelopen jaren zich uit’’, vertelde Cilic tijdens het on-court interview. ‘’Mijn team heeft krachten in mij naar boven gebracht, zeker Goran. We hebben erg hard gewerkt, maar het belangrijkste is dat hij heeft laten inzien dat ik plezier moet hebben in het spelletje. Ik heb de afgelopen twee weken mijn beste tennis ooit gespeeld.’’

Voor de 24-jarige Nishikori eindigt deze US Open met een kleine teleurstelling. Onderweg naar de finale won de Japanner onder meer van Stanislas Wawrinka en Novak Djokovic. Dankzij zijn finaleplaats stijgt hij naar de achtste positie op de ATP-ranglijst.

‘’Marin speelde erg goed vandaag, ik kon niet in mijn spel komen. Ik wil Marin en zijn team graag feliciteren met dit fantastische resultaat. Voor mij is het een kleine teleurstelling, al ben ik erg blij met mijn eerste finaleplaats op een Grand Slam toernooi’’, aldus Nishikori.

Williams prolongeert US Open titel

Het damestoernooi van de US Open 2014 is dit jaar gewonnen door Serena Williams. De Amerikaanse was in de finale in straight sets te sterk voor Caroline Wozniacki: 6-3 6-3. Het is voor Williams haar zesde titel op Flushing Meadows en haar achttiende Grand Slam titel in totaal.

Zowel Williams als Wozniacki kende een moeizame start in deze finale. Na vijf breaks op rij was het Williams die het gat sloeg naar 4-2, dit gaf ze niet meer uit handen. Binnen veertig minuten maakte Williams de set met 6-3 uit.

Het tweede bedrijf kende een identiek verloop. Na vele breaks over een weer was het Williams die één keer haar service wist te houden. Op 5-3 moest Wozniacki serveren om in de wedstrijd te blijven, maar hier slaagde de 24-jarige Deense niet in.

‘’Het is een hele eer om hier mijn achttiende Grand Slam titel te winnen’’, sprak Williams. ‘’Daarnaast wil ik Caroline feliciteren met haar haar prijs. Ik weet zeker dat je binnenkort je eerste Slam toernooi gaat winnen, misschien over een paar maanden in Australië.

Bryan Brothers bereiken mijlpaal op US Open

Bob en Mike Bryan hebben dit weekend hun honderdste titel gewonnen op de ATP-Tour, een historisch aantal. In de finale van de US Open Tennis waren de Bryan Brothers in straight sets te sterk voor de als elfde ingeschaalde Marcel Granollers en Marc Lopez.

‘’We zijn ongelooflijk blij’’, aldus Mike Bryan. ‘’Om onze honderste titel te winnen op de US Open met deze fantastische fans maakt het natuurlijk erg speciaal. Graag wil ik ook Marcel en Marc bedanken, ze zijn twee fantastische spelers en een erg sterk koppel om tegen te spelen.’’

De 36-jarige Amerikanen ontvangen 520.000 dollar prijzengeld en 2.000 punten voor de ATP World Tour voor hun zestiende Grand Slam titel. In totaal hebben ze dit jaar zeven ATP-toernooien gewonnen en waren ze verliezend finalist op Wimbledon 2014.