Cincinnati: Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer in actie

Djokovic APIMagesNovak Djokovic (ATP-1), Rafael Nadal (ATP-3) en Roger Federer (ATP-5) maken vanavond en vannacht hun opwachting op het grote hardcourttoernooi in Cincinnati. Voor alle drie de tennissers geldt dat ze bij een overwinning zeker zijn van een plaats in de kwartfinale. Live beelden van deze wedstrijden zijn verkrijgbaar via Unibet.

”Nole” is de eerste topper die in actie komt op donderdag 15 augustus. De 26-jarige Serviër gaat het opnemen tegen David Goffin (ATP-80) uit België. Djokovic en Goffin verschijnen om 19.00 uur Nederlandse tijd op het Centre Court van Western & Southern Open, het laatste grote voorbereidingstoernooi op de US Open Tennis.

De huidige nummer één van de wereld heeft tot dusver 29 hardcourtwedstrijden gespeeld in 2013, hiervan wist hij er maar liefst 25 winnend af te sluiten. Op de laatste drie Masters-toernooien op hardcourt bereikte hij echter geen een keer de finale. In Indian Wells en Montreal verloor hij in de halve finale, in Miami strandde ”Djoko” al in de vierde ronde.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Goffin wordt Djokovic natuurlijk gezien als de favoriet voor de overwinning.

Roger Federer – Tommy Haas

Roger Federer neemt het vanavond omstreeks 20.30 uur Nederlandse tijd op het tegen de nummer dertien van de wereld, Tommy Haas.

Federer en Haas zijn geen onbekende voor elkaar, aangezien deze wedstrijd al veertien keer eerder op het programma stond. ”The FedExpress” stapte in elf van de wedstrijden als winnaar van de baan. De laatste overwinning van Haas op Federer dateert uit 2012. In de finale van het grastoernooi in Halle stapte de 35-jarige Duitser als winnaar van de baan.

Rafael Nadal – Grigor Dimitrov

De laatste grote naam die in actie komt is Rafael Nadal. De linkshandige Spanjaard treft Grigor Dimitrov (ATP-29) voor een plek in de kwartfinale in Cincinnati. Beide heren verschijnen om 01.00 uur Nederlandse tijd op de baan.

Ondanks het feit dat ”Rafa” dit jaar veel blessureleed kent, is de 27-jarige tennisser opnieuw bezig aan een mooie serie overwinningen. Hij schreef vorige week, tijdens zijn rentree op de ATP-Tour, direct het toernooi van Montreal op zijn naam.

Bookmaker Unibet verwacht dat de Spanjaard ook deze week weer ver gaat komen. Nadal is dan ook de favoriet in zijn wedstrijd tegen de 22-jarige Dimitrov.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws