Damesfinale Roland Garros 2012: Sharapova vs Errani

Maria Sharapova (WTA-2) en Sara Errani (WTA-23) hebben zich verzekerd van een plek in de damesfinale van Roland Garros 2012. De Russin en Italiaanse wisten hun halve finale partijen te winnen van Petra Kvitova (WTA-4) en Samantha Stosur (WTA-6). De damesfinale zal op zaterdag 9 juni 2012 gespeeld worden, in Parijs.

Het duel tussen de twee top vijf spelers, dat ongeveer anderhalf uur duurde, werd gewonnen door de hoogst geplaatste. Sharapova trok de partij met tweemaal 6-3 naar zich toe. De statistieken van beide speelster waren ongeveer gelijk, het enige verschil zat in het verzilveren van de breakkansen. Sharapova sloeg vier keer toe in zes mogelijkheden, Kvitova pakte slechts één van haar vijf breakpunten.

Met het bereiken van de eindstrijd in Parijs, heeft Sharapova zich ook gekroond als de nieuwe nummer één van de WTA ranglijst. Een eventuele nederlaag in de finale heeft hier geen invloed meer op. In 2008 stond de lange Russin voor het laatst op deze positie. Vormcrisis en een schouderkwetsuur zorgden er destijds voor dat Sharapova ver wegzakte op de wereldranglijst.

In de finale van Roland Garros 2012 zal Sharapova uitkomen tegen de verrassing van het toernooi, de kleine Sara Errani. De Italiaanse speelster was in haar partij, in drie sets te sterk voor Samantha Stosur. Errani won met 7-5 1-6 en 6-4.

Na het benutte matchpoint barstte ze in tranen uit. “Ik realiseer het me nog niet, dit is echt ongelooflijk”, reageerde Errani op haar finaleplaats. “Het was erg winderig, wat spelen lastig maakte. Francesca Schiavone heeft mij geïnspireerd met haar winst twee jaar geleden. Zij heeft laten zien dat je alles kunt bereiken, als je er zelf maar in gelooft. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de steun. Verder weet ik niets te zeggen, ik ben nog steeds sprakeloos”, aldus de nummer 23 van de wereld.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Roger Federer

Roland Garros krijgt op vrijdag 8 juni 2012 een prachtig affiche als halve finale. Novak Djokovic (ATP-1) zal het namelijk op gaan nemen tegen de grootste tennisser allertijden, Roger Federer (ATP-3). De wedstrijd zal, na afloop van de partij tussen Ferrer en Nadal, van start gaan op het Court Philippe Catrier.

In de editie van 2011 stonden Djokovic en Federer ook tegenover elkaar in de halve finale. De partij werd destijds gewonnen door de 30-jarige Federer. Djokovic zal er dit jaar extra op gebrand zijn om de partij zijn kant op te trekken, in zijn prijzenkast ontbreekt namelijk alleen nog de trofee van Roland Garros.

Unibet geeft de huidige nummer één van de wereld de grootste kans op een plaatst in de finale. Op Djokovic staat een notering van 1.48. Wanneer Federer voor de tweede maal op rij de eindstrijd in Parijs bereikt, zal Unibet 2.65x uw inleg uitkeren. De wedstrijd is LIVE te volgen via Unibet TV.

Overige wedstrijden vrijdag 8 juni 2012 op Roland Garros 2012

Naast de partij tussen Djokovic en Federer, zal vandaag ook de andere halve finale bij de heren afgewerkt worden. Deze zal gaan tussen titelverdediger Rafael Nadal (ATP-1) en David Ferrer (ATP-6). Hieronder kunt u de noteringen van Unibet voor deze wedstrijd bekijken. De wedstrijd zal LIVE te volgen zijn via Unibet TV.

Halve finale herentoernooi:
13.05 uur: David Ferrer (8.50) – Rafael Nadal (1.07)

Wedden op Tennis met Unibet