Damesfinale Roland Garros 2013: Maria Sharapova tegen Serena Williams

De finale van Roland Garros 2013 gaat tussen de nummer één en nummer twee van de wereld. Titelverdediger Maria Sharapova (WTA-2) staat namelijk tegenover de topfavoriet Serena Williams (WTA-1). Deze finale begint om 15.00 uur op het Court Philippe Chatrier.

Sharapova bereikte de finale in Parijs via een overwinning op Azarenka. De nummer drie van de wereld werd in drie sets verslagen. De 31-jarige Williams was in snelvaart klaar in haar halve finale. De Italiaanse Errani, de verliezend finalist van Roland Garros 2012, werd slechts één game gegund: 6-0 6-1.

Sharapova en Williams hebben in het verleden vijftien keer eerder tegen elkaar gespeeld. De Amerikaanse Williams stapte hierin maar liefst dertien keer als winnares van de baan. De laatste twee overwinningen van Sharapova dateren uit 2004, het jaar waarin de Russin Wimbledon wist te winnen.

Bookmaker Unibet gaat er niet vanuit dat Sharapova haar titel in Parijs gaat prolongeren. Hardhitter Williams is de grote favoriet voor de overwinning.

Heren dubbel finale Roland Garros 2013

Naast de finale in het dames enkelspel, staat vandaag ook de heren dubbel finale op het programma. Het als eerste geplaatste duo Bob en Mike Bryan staat hierin tegenover de Fransmannen Michael Llodra en Nicolas Mahut. Deze wedstrijd begint rond 16.30 uur.

”The Bryan Brothers” stonden vorig jaar ook al in de finale van de Open Franse Tenniskampioenschappen, deze ging echter verloren. Ze wisten het enige Grand Slam toernooi op gravel één keer eerder te winnen, namelijk in 2003.

Verdien geld dankzij Williams

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Williams en Sharapova, kunt u ook geld verdienen dankzij de Amerikaanse. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Roland Garros pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013