Damesfinale Wimbledon gaat tussen Radwanska en Williams

Voor het eerst in haar carrière staat Agnieszka Radwanska (WTA-3) in de finale van een Grand Slam toernooi. De als derde geplaatste Poolse klopte in de halve eindstrijd Angelique Kerber (WTA-8) uit Duitsland: 6-3 en 6-4. Zodoende kan Radwanska, na het winnen van het juniorentoernooi in 2005, ook het seniorentoernooi winnen.

De 23-jarige Radwanska was dolblij na haar zege. ”Ik heb hier van gedroomd toen ik klein was. Iedereen wil een Grand Slam finale bereiken. Dit zijn de beste twee weken van mijn loopbaan.”

Het was wel een lastige wedstrijd voor de twee. „We zijn heel goede vriendinnen, maar natuurlijk hebben we vandaag allebei gevochten voor de finale. We waren ook wat nerveus in het begin. Maar na een paar games werd ik steeds relaxter.”

Radwanska kwam voor vandaag nooit verder dan de laatste acht op een Grand Slam toernooi. Ze is de eerste Poolse in de eindstrijd van een Slam, sinds haar landgenote Jadwiga Jedrzejowska op Roland Garros in 1939.

Williams tegenstandster in finale

In de tweede halve finale was Serena Williams (WTA-6) te sterk voor de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-2). De viervoudig Wimbledon winnares was met 6-3 7-6 te sterk voor de huidige nummer twee van de wereld.

Gesteund door haar ijzersterke service, domineerde Williams in de eerste set. In het tweede bedrijf maakte Azarenka er toch nog een wedstrijd van nadat ze er voor het eerst in was geslaagd het servicepunt van Williams te pakken. In de tiebreak overleefde Azarenka nog wel een wedstrijdpunt, maar met haar 24e ace trok Williams de winst toch naar zich toe.

”Dit is geweldig”, jubelde Williams na afloop. ”Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik wilde zo graag naar de finale, maar Victoria is een hele goede speelster. Ik ben blij dat ik het heb gered.”

De Wimbledon 2012 finale tussen Agnieszka Radwanska en Serena Williams, zal op zaterdag 7 juli 2012 afgewerkt worden op het centre court in Londen. Voorspel jouw winnaar op de Facebookpagina van GrandSlamToernooi.nl.