David Ferrer opent honderdste Davis Cup finale

Kopman David Ferrer (ATP-5) zal, vrijdag 16 november, namens Spanje de Davis Cup finale openen. De nummer vijf van de wereld zal de openingspartij spelen tegen Radek Stepanek (ATP-37). De wedstrijd zal om 16.00 uur van start gaan.

Ferrer en Stepanek zijn geen onbekende voor elkaar. De twee heren hebben in het verleden al negen keer eerder tegen elkaar gespeeld. Hierin staat het 6-3 in het voordeel van de kleine Spanjaard.

Opvallend is dat vier ontmoetingen uitliepen in een vijfsetter. Hierin trok Ferrer drie keer aan het langste eind, waaronder in de Davis Cup finale van 2009. Tijd voor Stepanek om revanche te nemen op deze pijnlijke nederlaag.

Voorbeschouwing: Tomas Berdych – Nicolas Almagro

Aansluitend zal de tweede enkelspelwedstrijd gespeeld worden. Deze zal gaan tussen de nummer één van Tsjechië, Tomas Berdych (ATP-6), en Nicolas Almagro. Vermoedelijk zal de eerste bal rond 18.30 uur geslagen worden.

Berdych, die vorige week nog uitkwam op het eindejaarstoernooi van de ATP, speelde dit jaar in totaal acht wedstrijden voor zijn land. Deze wist hij allen winnend af te sluiten.

Ook Almagro is nog ongeslagen in het landentoernooi. De rechtshandige tennisser wist al zijn wedstrijden te winnen tegen Kazachstan, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Gezien zijn huidige vorm zal hardhitter Berdych de grootste kans hebben op een zege. De Tsjech won nog geen maand geleden het ATP-toernooi van Stockholm en hij bereikte de laatste acht op het Masterstoernooi van Parijs.

Programma Davis Cup finale

Vandaag heeft de loting van de honderdste Davis Cup finale plaatsgevonden. Naast de twee enkelspelen op vrijdag, ziet het overige speelschema er als volgt uit:

Zaterdag 17 november vanaf 14.00 uur
Dubbelwedstrijd: Minar / Rosol – Granollers / Lopez

Zondag 18 november vanaf 13.00 uur
Enkelwedstrijd: Tomas Berdych – David Ferrer
Enkelwedstrijd: Radek Stepanek – Nicolas Almagro

Bezoek GrandSlamTennis.nl om op de hoogte te blijven van de Davis Cup finale tussen Spanje en Tsjechië.