Davis Cup 2013 Roemenië – Nederland: Nederland op matchpoint

Het Nederlands Davis Cup team kan op zaterdag 6 april al voor de belissing zorgen in het duel met Roemenië. Nadat Robin Haase en Igor Sijsling gisteren voor een 2-0 voorsprong zorgde, kan vandaag in het dubbelspel de genadeklap uitgedeeld worden. Deze dubbelwedstrijd gaat om 14.00 uur Nederlandse tijd van start.

Bondscoach Jan Siemerink liet aan de NOS weten dat hij een 2-0 voorsprong na dag 1 niet had verwacht. Een overwinning van Haase tegen Ungur was geen verrassing, maar toch kreeg de Nederlander het nog even lastig. Uiteindelijk speelde Haase de partij professioneel uit.

Sijsling speelde zijn eerste single in een Davis Cup wedstrijd. De Amsterdammer pikte het vanaf het begin goed op en serveerde erg sterk. Bij een 2-0 voorsprong leek de wedstrijd te kantelen, maar Sijsling kwam in de vijfde set sterk terug: 6-2. Door deze twee overwinning staat Nederland al na de eerste dag op matchpoint.

Haase en de Bakker spelen dubbelspel

Thiemo de Bakker en Jean-Julian Rojer stonden eerste instantie genoteerd als dubbelduo. Echter heeft Siemerink vandaag de beslissing genomen om Robin Haase in te gaan zetten, in plaats van de nummer acht van de wereld Rojer. Haase, die vandaag zijn 26e verjaardag viert, en de Bakker gaan aantreden tegen Horia Tecau en Victor Hanescu.

Haase en de Bakker hebben één keer eerder samen gedubbeld in Davis Cup verband. In 2011 wonnen de Nederlanders in Kharkiv de dubbelwedstrijd tegen Oekraïne. Haase en de Bakker trokken met 7-6 6-7 6-4 en 7-6 aan het langste eind.

Voor de Roemenen Hanescu en Tecau wordt het de zesde Davis Cup dubbel. Twee keer stapten de heren als winnaar van de baan, drie wedstrijden werden verloren. De laatste overwinning dateert uit 2010, toen er eenvoudig werd gewonnen van Ecuador.

Kijk de Davis Cup wedstrijd Roemenië – Nederland live

De dubbelwedstrijd tussen Haase / de Bakker en Hanescu / Tecau is live te volgen via Unibet TV. De Roemenen zijn door de bookmakers neergezet als favoriet voor de overwinning.