Davis Cup 2014: Nederland op hardcourt tegen titelverdediger Tsjechië

De KNLTB heeft bekend gemaakt dat de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië, die plaats vindt van 31 januari tot en met 2 februari, gespeeld wordt in Ostrava. De wedstrijden worden afgewerkt in het CEZ stadion dat plaat biedt aan 8.000 toeschouwers. Gastland Tsjechië heeft gekozen voor hardcourt als ondergrond.

Komend jaar maakt Nederland voor het eerst sinds 2009 weer deel uit van de Wereldgroep. Destijds verloor Oranje in de eerste ronde van Argentinië en in de play-offs was Frankrijk  een maatje te groot. Twee maanden geleden slaagde het team van Jan Siemerink er in om het beslissende play-off duel met Oostenrijk te winnen, waardoor Nederland weer haar opwachting mag maken op het allerhoogste niveau.

Komend jaar gaat het in de eerste ronde gaat het niet makkelijk worden, aangezien Tsjechië de tegenstander is. De Tsjechen, met top-10 speler Tomas Berdych in de gelederen, prolongeerde afgelopen weekend de Davis Cup-titel met succes. Gastland Servië werd na vijf duels met 3-2 verslagen, het beslissende punt werd gewonnen door Davis Cup-held Radek Stepanek.

Nederland speelde één keer eerder tegen het onafhankelijke Tsjechië. In 2006 verloor Oranje een play-off duel van Tsjechië voor de wereldgroep in de Leidse Groenoordhallen. Het werd 4-1 voor het team dat toen al onder leiding stond van Jaroslav Navratil. Het enige punt aan Nederlandse zijde werd gewonnen door de huidige kopman Robin Haase.

Davis Cup 2014

Alle eerste ronde wedstrijden van de Davis Cup Wereldgroep vinden plaats van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari. Naast Tsjechië – Nederland zien de wedstrijden er als volgt uit:

Japan – Canada
Duitsland – Spanje
Frankrijk – Australië
Verenigde Staten – Groot-Brittannië
Argentinië – Italië
Kazachstan – België
Servië – Zwitserland

De landen die de eerste ronde weten te overleven, komen in het eerste weekend van april 2014 uit in de kwartfinale. Voor de verliezende landen wacht een play-off duel met een land uit Groep I.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws