Davis Cup 2016 uitslagen: Argentinië en Kroatië naar finale

Davis Cup 2016. Niet titelverdediger Groot-Brittannië, maar Argentinië wist zich afgelopen weekend te plaatsen voor de finale van het Davis Cup toernooi. De Argentijnen gaan het hierin opnemen tegen Kroatië, dat voor de eerste keer sinds 2005 in de finale van het landentoernooi staat.

De meest cruciale partij stond al op de openingsdag op het programma. Kopman Andy Murray verloor namelijk in een absolute thriller van Juan Martin Del Potro. Dit punt bleek uiteindelijk doorslaggevend, want Leonardo Mayer behaalde gisteren het derde belangrijke punt voor zijn land. “We vertrouwden op de kwaliteiten van Mayer”, aldus captain Daniel Orsanic, die besloot Del Potro aan de kant te houden.

Kroatië in Davis Cup te sterk voor Frankrijk

De tweede halve finale van het Davis Cup toernooi ging tussen Kroatië en Frankrijk. Nadat de Kroaten op zaterdag het belangrijke dubbelspel wisten te winnen, werd de klus op de slotdag geklaard door kopman Marin Cilic. Hij versloeg Richard Gasquet met 6-3 6-2 en 7-5.

“We moeten onszelf steeds in de armen knijpen, zo verrast zijn we met dit resultaat”, aldus captain Zelko Krajan. “De uitzinnige fans hebben dit weekend de doorslag gegeven, daarom spelen we ook het liefste in de buurt van Zadar.”

De grote finale van het Davis Cup toernooi gaat dus tussen Argentinië en Kroatië. Deze ontmoeting staat in het weekend van vrijdag 25 november tot en met zondag 27 november op het programma op een nog nader te bepalen plaats in Kroatië.

Nederland – Davis Cup

Het Nederlands Davis Cup team heeft zich gehandhaafd in de Europese/Afrikaanse Groep 1 en kan het volgend jaar weer strijden voor een plaats in de Wereldgroep. Gastland Zweden werd afgelopen weekend met maar liefst 5-0 verslagen.

Op de eerste speeldag wisten Thiemo de Bakker en Robin Haase beide hun enkelspel te winnen. Nadat Oranje ook in het dubbelspel de sterkste bleek, was de overwinning op Zweden al zeker. Gisteren kwam onder meer Tim van Rijthoven nog in actie, maar deze partij was slechts voor de statistieken.

“We willen graag terug naar de Wereldgroep”, aldus kopman Haase tegenover De Telegraaf. “Maar de Europees/Afrikaanse zone is de zwaarste die er is, dus we moeten ook een beetje geluk hebben. We hebben de laatste jaar bijvoorbeeld vaak elders moeten spelen. We willen graag weer een keer een thuiswedstrijd.”

Zie hier alle uitslagen en meer informatie: Davis Cup.com