Davis Cup Finale 2014: Federer kan Zwitserland eindzege bezorgen

Davis Cup Finale. Zwitserland is na de winst in het dubbelspel nog één zege verwijderd van haar eerste Davis Cup-titel. Roger Federer en Stanislas Wawrinka kunnen vandaag de eindzege veilig stellen.

De twee toppers aan Zwitserse zijde kwamen gisteren ook samen in actie in het dubbelspel. Ze wonnen in straight sets van Julien Benneteau en Richard Gasquet, die veel lovende woorden hadden over het teamwork van Federer en Wawrinka.

‘’Ik ben teleurgesteld over het resultaat, maar de tegenstanders speelden erg sterk’’, aldus Gasquet. ‘’Ze vulden elkaar goed aan en hadden steeds een goed antwoord op onze service. Een extreem goede combinatie, het was indrukwekkend.’’

Jo-Wilfried Tsonga – Roger Federer

De eerste partij van de laatste dag is traditie getrouw het ‘duel der kopmannen’. Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) neemt het vanaf 13.00 uur op tegen Roger Federer, de huidige nummer twee van de wereld.

Zowel Tsonga als Federer kon op vrijdag niet het goede voorbeeld geven aan hun land. Tsonga ging met grote cijfers onderuit tegen Stanislas Wawrinka en Roger Federer kon geen potten breken tegen Gael Monfils. Beiden zullen dus gebrand zijn om revanche te nemen voor deze eerdere nederlaag.

Tsonga en ‘The FedExpress’ beginnen vanmiddag aan hun zeventiende onderlinge wedstrijd. De huidige head-to-head stand is momenteel 11-5 in het voordeel van Federer. Echter werd de laatste confrontatie, eerder dit jaar in de finale van het Masters-toernooi in Toronto, in straight sets gewonnen door de 29-jarige Tsonga.

Dit derde enkelspel kan al beslissend zijn voor deze Davis Cup finale. Bij een overwinning van Federer is de eerste titel voor Zwitserland een feit. Mocht Tsonga winnen, dan geeft het vijfde enkelspel tussen Monfils en Wawrinka de doorslag.

Bekijk hier de live stream van de Davis Cup Finale.

Gael Monfils – Stanislas Wawrinka

Het vijfde en laatste duel van de finale tussen Frankrijk en Zwitserland gaat tussen Gael Monfils (ATP-19) en Stanislas Wawrinka (ATP-4). Deze partij gaat omstreeks 15.30 uur van start in Stade Pierre Marroy.

Voor ‘La Monf’ en Wawrinka wordt het hun eerste onderlinge confrontatie op gravel. Beiden kennen dit jaar echter geen topseizoen op het gemalen baksteen. Monfils verloor drie van zijn tien wedstrijden en ‘Stanimal’ ging drie keer onderuit in negen partijen.