Davis Cup Finale 2016: Gastland Kroatië favoriet tegen Argentinië

Davis Cup Tennis. Vrijdag 25 november start in Zagreb de finale van het Davis Cup toernooi 2016. Gastland Kroatië gaat het in deze finale opnemen tegen Argentinië. De wedstrijden worden gespeeld in de Arena Zagreb op een indoor hardcourtbaan.

Voor Kroatië is het de tweede keer in de historie dat het in de finale staat van het landentoernooi. In 2005 speelden ze hun eerste finale, en versloegen ze Slowakije in de finale. Het was de eerste keer dat een ongeplaatst land de Davis Cup wist te winnen.

Tegenstander Argentinië staat voor de vijfde keer in de eindstrijd, maar wacht nog steeds op haar eerste titel. Mogelijk dat de eerste titel dit weekend wordt binnengehaald, want alle drie de voorgaande confrontaties met Kroatië werden gewonnen.

Cilic topspeler van Kroatië

De 28-jarige Marin Cilic is de absolute topspeler aan de kant van Kroatië. De hardhitter speelde tot dusver 19 interlands, waarin hij 28 overwinningen wist te boeken. Dit jaar wist hij vier van zijn zes enkelpartijen te winnen. Verder kan captain Zeljko Krajan rekening op servicekanon Ivo Karlovic, Borna Coric en Ivan Dodig.

Juan Martin Del Potro is de meest uit het oog springende speler aan de kant van Argentinië. De boomlange Argentijn lijkt weer helemaal fit van een slepende polsblessure en hoopt zijn land aan een eerste titel te helpen. Het Argentijnse team bestaat verder uit Federico Delbonis, Guido Pella en Leonardo Mayer.

Speelschema Davis Cup Finale

Vrijdag 25 november
13.00 uur: Marin Cilic – Federico Delbonis
15.00 uur: Ivo Karlovic – Juan Martin Del Potro

Zaterdag 26 november
14.00 uur: Ivan Dodig / Franko Skugor – Leonardo Mayer / Guido Pella

Zondag 27 november
13.00 uur: Marin Cilic – Juan Martin Del Potro
15.00 uur: Ivo Karlovic – Federico Delbonis

Wedden op Davis Cup Finale