Davis Cup Finale: België en Groot-Brittannië in evenwicht

Finale Davis Cup 2015. Na de eerste speeldag is de finale van het Davis Cup toernooi tussen België en Groot-Brittannië nog volledig in evenwicht. Kopmannen David Goffin en Andy Murray maakten beide geen fout in hun singlepartij.

Kijk hier live naar Davis Cup Finale 2015!

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Goffin zijn land op een 1-0 voorsprong zou brengen. De 24-jarige Belg kwam op een 0-2 achterstand in sets tegen debutant Kyle Edmund. Na het veroveren van het derde bedrijf kantelde de wedstrijd en stapte Goffin alsnog als winnaar van de baan.

‘’Kyle speelde twee fantastische sets. Hij was erg agressief met zijn forehand en sloeg hier veel winners mee. Het was erg lastig om goed in de wedstrijd te komen aangezien ik zijn spel niet kende’’, vertelde Goffin na afloop van zijn overwinning.

Captain Johan van Herck was erg opgelucht na de overwinning van zijn pupil. ‘’Ik was erg nerveus en had een overwinning niet meer verwacht na de eerste twee sets. Gelukkig worden in het Davis Cup toernooi best-of-five wedstrijden gespeeld, zodat David de partij nog kon kantelen.’’

Murray verslaat Bemelmans in drie sets

Na de 1-0 achterstand was het aan de 28-jarige Murray om zijn land weer naast België te brengen. De huidige nummer twee van de wereld moest aantreden tegen de lager geklasseerde Ruben Bemelmans.

Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst werd het toch een leuke wedstrijd, die uiteindelijk in straight sets werd gewonnen door Murray. ‘’Ik ben blij dat ik het in drie sets heb kunnen afronden zodat ik morgen fris aan het dubbelspel kan beginnen’’, aldus Murray.

Dubbelspel van groot belang

Zaterdag 28 november staat het dubbelspel op het programma in de Flanders Expo in Gent. Afgelopen donderdag besloot captain Van Herck te kiezen voor het duo Steve Darcis en Kimmer Coppejans. Leon Smith laat vooralsnog Jamie Murray samen met broer Andy in actie komen. Beide captains hebben tot een uur voor de wedstrijd nog de kans om hun samenstelling te wijzigen.

‘’Het dubbelspel is erg belangrijk voor deze interland’’, vertelde kopman Murray. ‘’Toch denk ik niet dat de verliezer al kansloos is voor deze interland. We hebben tijdens de eerste speeldag kunnen zien dat iedere speler in staat is om een wedstrijd te winnen.’’