Davis Cup Finale live stream: Andy Murray – David Goffin

Davis Cup Finale. De broers Andy en Jamie Murray hebben Groot-Brittannië gisteren op matchpoint gebracht in de Davis Cup Finale tegen België. Vandaag kan de beslissing vallen als Andy Murray weet te winnen van David Goffin.

Kijk hier live naar Davis Cup Finale 2015!

In een spannende dubbelwedstrijd trokken de gebroeders Murray uiteindelijk met 6-4 4-6 6-3 en 6-2 aan het langste eind. Dankzij deze overwinning zijn de Britten nog één overwinning verwijderd van hun eerste Davis Cup titel sinds 1936.

‘’Deze interland is zo goed als gespeeld’’, vertelde Murray na afloop van de beslissende dubbel. ‘’Ik denk dat we veel kans hebben in beide singlepartijen. Zelfs als ik verlies van David dan hebben we veel kans in het vijfde enkelspel, wie er van hun ook speelt.’’

Andy Murray – David Goffin Davis Cup Finale 2015

Andy Murray Davis Cup Finale 2015De eerste partij van zondag 29 november gaat tussen Andy Murray (ATP-2) en David Goffin, de huidige nummer 16 van de wereld. Deze twee kopmannen worden om 13.00 uur op de indoorgravelbaan in Gent verwacht.

‘Lazy English’ en Goffin stonden twee keer eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. De meest recente ontmoeting vond eerder deze maand plaats tijdens het indoortoernooi in Parijs. Murray won deze partij met maar liefst 6-1 en 6-0.

De Britse captain Leon Smith verwacht nog een spannende dag. ‘’Er is nog zoveel om voor te spelen vandaag, maar we hebben een uitstekende uitgangspositie. Ik hoop dat Andy fit is voor morgen en ons de overwinning kan bezorgen.’’

Ruben Bemelmans – Kyle Edmund

Mocht Goffin er in slagen om favoriet Murray te verslaan, dan moet een vijfde enkelspel voor de beslissing zorgen in deze finale. Deze allesbeslissende partij gaat tussen Ruben Bemelmans (ATP-108) en Kyle Edmund (ATP-100).

Zowel Bemelmans als Edmund slaagde er vrijdag niet in om hun partij winnend af te sluiten. De linkshandige Bemelmans speelde een degelijke partij, maar ging uiteindelijk in straight sets onderuit tegen kopman Murray. Tegenstander Edmund, die vrijdag debuteerde in dit landentoernooi, begon uitstekend tegen Goffin en nam een 2-0 voorsprong in sets.

Desondanks ging hij alsnog met 3-2 onderuit tegen de nummer één van België.

Programma Davis Cup Finale zondag 29 november

13.00 uur: David Goffin – Andy Murray
15.00 uur: Ruben Bemelmans – Kyle Edmund