Davis Cup Finale live stream: David Goffin treft debutant Kyle Edmund

Davis Cup Finale. De grote finale van het Davis Cup toernooi gaat dit weekend tussen Groot-Brittannië en België, dat voor het eerst sinds 1904 weer in de finale staat. De finale begint om 13.30 uur met een partij tussen David Goffin (ATP-16) en Kyle Edmund (ATP-100).

Kijk hier live naar Davis Cup Finale 2015!

Kopman Goffin hoopt in de openingswedstrijd zijn land meteen op een 1-0 voorsprong te brengen. De huidige nummer zestien van de wereld heeft in totaal dertien singles gespeeld voor zijn land en hiervan wist hij er elf te winnen. In de halve finale speelde Goffin een erg belangrijke rol met zeges op Federico Delbonis en Diego Schwartzman.

De 20-jarige Edmund is de eerste speler die zijn Davis Cup debuut maakt in de finale sinds 2003. Twaalf jaar geleden was het Feliciano Lopez tijdens zijn debuut onderuit ging in het dubbelspel. Hierdoor kan Edmund de eerste speler worden die wint tijdens zijn debuut in een Davis Cup finale.

‘’Ik heb er erg veel zin in, want het wordt mijn eerste wedstrijd voor Groot-Brittannië. Het is een nieuwe ervaring voor me, spelen voor zo’n grootschalig publiek’’, aldus Edmund, die eerder deze maand nog een Challenger-toernooi op gravel wist te winnen.

Ruben Bemelmans – Andy Murray

Het tweede enkelspel van deze finale gaat tussen Ruben Bemelmans (ATP-108) en de Britse kopman Andy Murray, de huidige nummer twee van de wereld. Deze partij staat om 15.00 uur gepland op de indoorgravelbaan in Gent.

De 27-jarige Bemelmans en één jaar oudere Murray stonden nog nooit eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. Ondanks het feit dat de linkshandige Belg nog nooit van een speler uit de top 20 wist te winnen, verwacht hij niet dat hij kansloos is.

‘’Andy is een erg goede speler, hij is niet voor niets de nummer twee van de wereld. Het gaat een zware wedstrijd worden, maar ik heb een goed wedstrijdplan. Het is aan mij om het zo goed mogelijk uit te voeren’’, vertelde Bemelmans.

Programma Davis Cup Finale 2015

Vrijdag 27 november
13.30 uur: David Goffin – Kyle Edmund
15.00 uur: Ruben Bemelmans – Andy Murray

Zaterdag 28 november
15.00 uur: Steve Darcis / Kimmer Coppejans – Andy Murray / Jamie Murray

Zondag 29 november
13.00 uur: David Goffin – Andy Murray
14.30 uur: Ruben Bemelmans – Kyle Edmund