Davis Cup Finale live streaming: Djokovic en Berdych spelen dubbelspel

Na de eerste speeldag is in de Belgrade Arena nog alles mogelijk. Novak Djokovic en Tomas Berdych wonnen beide hun partij, waardoor er een 1-1 tussenstand is. Winst in het dubbelspel, dat vandaag om 16.00 uur op het programma staat, is van zeer grote waarde.

Djokovic verslaat Stepanek in drie sets

Djokovic slaagde er gisteren in om zijn land op een 1-0 voorsprong te brengen. De 26-jarige Serviër won in straight sets tegen een goed spelende Radek Stepanek: 7-5 6-1 6-4.

Na afloop van zijn gewonnen partij was Djokovic lovend over zijn 34-jarige tegenstander. ”We serveerde bij goed, maar deze ondergrond is een stuk trager dan waar ik op speelde in Parijs en Londen. Radek is een geweldige competitiespeler, zeker als het gaat om Davis Cup wedstrijden. Hij speelt altijd erg sterk voor zijn land en dat wist ik, daarom probeerde ik zo agressief mogelijk te spelen. In de openingsset zat het nog erg dicht bij elkaar, maar daarna kon ik gelukkig afstand nemen.”

Berdych geeft Lajovic geen kans op overwinning

Na het verlies van het eerste enkelspel, trok Berdych in de tweede wedstrijd van de dag de stand gelijk. De 28-jarige Tsjech was in een rechtstreeks duel te sterk voor Dusan Lajovic, de vervanger van Janko Tipsarevic. Berdych hoefde in de gehele wedstrijd geen één breakpunt weg te werken en won uiteindelijk met 6-3 6-4 en 6-3.

”Mijn ervaring in het spelen van deze wedstrijden was erg belangrijk”, aldus de hudige nummer zeven van de wereld. ”Het is altijd moeilijk om te spelen tegen iemand die je niet kent en dan ook nog in de entourage van een Davis Cup Finale. Het was een degelijke wedstrijd en ik ben verheugd dat ik in straight sets heb kunnen winnen.”

Programma Davis Cup Finale

Op zaterdag 16 november staat wellicht de belangrijkste wedstrijd van deze Davis Cup Finale op het programma, namelijk het dubbelspel. Deze partij staat om 16.00 uur gepland in de Belgrade Arena.

Voor Servië maken Novak Djokovic en Nenad Zimonjic hun opwachting in het dubbelspel. Captain Bogdan Obradovic heeft, gezien het belang van deze wedstrijd, op het laatste moment besloten om Ilja Bozoljac te vervangen door Djokovic.

Aan Tsjechische kant heeft er ook een wijziging plaatsgevonden. Donderdag koos captain Vladimir Safarik nog voor Jan Hajek en Lukas Rosol, maar het zijn Tomas Berdych en Radek Stepanek die daadwerkelijk in actie gaan komen vanmiddag.

Davis Cup Finale: Servië – Tsjechië

De finale van het Davis Cup toernooi tussen Servië en Tsjechië vindt plaats van vrijdag 15 november tot en met zondag 17 november. De wedstrijden worden gespeeld op de hardcourtbaan in de Belgrade Arena. Dagelijks brengt GrandSlamToernooi.nl verslag uit van de eindstrijd van dit landentoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws