Davis Cup Finale live streaming: Novak Djokovic ontmoet Radek Stepanek

Vandaag gaat in Belgrado de Davis Cup Finale tussen Servië en Tsjechië van start. Novak Djokovic neemt het in het eerste enkelspel op tegen de nummer twee van Tsjechië, Radek Stepanek. Aansluitend speelt de onervaren Dusan Lajovic zijn partij tegen top 10-speler Tomas Berdych. Alle wedstrijden worden gespeeld op de indoorbaan in de Belgrade Arena.

Kijk LIVE naar deze wedstrijd via Unibet TV. Nog geen account? Maak er gratis een aan op de website van Unibet en ontvang €50,- bonus.

Novak Djokovic – Radek Stepanek

Het openingsduel van deze finale gaat tussen Novak Djokovic (ATP-2) en Radek Stepanek (ATP-44). Beide heren verschijnen om 16.00 uur op de baan.

In de negen voorgaande ontmoetingen met Djokovic slaagde Stapenek er slechts één keer in om te winnen van de Serviër. Deze overwinning behaalde hij ruim zeven jaar geleden op het indoortoernooi in Rotterdam. De dertiger stapte toen met een 7-5 4-6 en 7-6 overwinning van de baan.

Djokovic vertelde voorafgaand aan de finale dat hij veel waarde hecht aan het publiek. ”De steun van het publiek is erg belangrijk, misschien zelfs cruciaal. Dit geldt niet alleen voor mijn wedstrijd, maar ook in die van mijn teamgenoten. We hebben een paar jaar geleden gezien dat we dan boven onszelf uit kunnen stijgen.”

Djokovic zet Servië op voorsprong

Gezien zijn huidige vorm en ongeslagen reeks verwacht ik dat Djokovic weinig problemen gaat hebben met de 34-jarige Stepanek. Ik zet in op een 3-1 overwinning voor ‘Nole’.

Dusan Lajovic – Tomas Berdych

In het tweede duel gaat thuisspeler Dusan Lajovic (ATP-117) aantreden tegen de kopman van Tsjechië, Tomas Berdych (ATP-7). Deze partij gaat vermoedelijk om 18.00 uur van start.

Lajovic werd op het allerlaatste moment toegevoegd aan de selectie van Servië, hij vervangt de geblesseerde Janko Tipsarevic. ”Ik ben erg blij met mijn verkiezing”, vertelde Lajovic. ”Ik hoop dat ik mijn beste tennisser kan spelen de komende dagen. Voor je land uit mogen komen in deze belangrijke interland is fantastisch.”

De 28-jarige Berdych moet op papier weinig moeite hebben met de nummer 117 van de wereld, toch rekent hij zich nog niet rijk. ”Ze zijn druk aan het scouten”, gaf Berdych toe. ”Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld en ik heb ken zijn spel niet. De mannen rond ons team zorgen ervoor dat ik tijdig een strijdplan heb. Voor mij is het nu belangrijk om gefocust te zijn op de wedstrijd.”

Berdych grote favoriet voor winst

Ik denk dat Berdych deze wedstrijd in straight sets gaat winnen en zijn land op een 1-1 tussenstand brengt. Het dubbelspel van morgen gaat in mijn ogen erg belangrijk zijn voor de uitkomst van deze Davis Cup Finale.

Geschorste Troicki niet welkom bij Davis Cup Finale

Viktor Troicki, die door het CAS definitief voor één jaar geschorst is, mag dit weekend de Davis Cup Finale tussen Servië en Tsjechië niet bezoeken. Dit nieuws werd door Stuart Miller naar buiten gebracht via The New York Times. Miller is toezichthouder van het anti-dopingreglement van de tennisfederatie.

De 27-jarige Troicki, die in september ook al niet welkom was tijdens de halve finale tegen de Verenigde Staten, weet niet wat hem overkomt. ”Ik ben echt als een crimineel behandeld, dus ik zou het op zijn minst waarderen dat ik de finale als toeschouwer kan aanschouwen”, aldus de voormalig nummer 12 van de wereld.

Davis Cup Finale: Servië – Tsjechië

De finale van het Davis Cup toernooi tussen Servië en Tsjechië vindt plaats van vrijdag 15 november tot en met zondag 17 november. De wedstrijden worden gespeeld op de hardcourtbaan in de Belgrade Arena. Dagelijks brengt GrandSlamToernooi.nl verslag uit van de eindstrijd van dit landentoernooi.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws