Davis Cup: Nederland en Kroatië in evenwicht

Het Davis Cup duel tussen Nederland en Kroatië kent een 1-1 tussenstand na de eerste speeldag. Na het verrassende verlies van Igor Sijsling, trok kopman Robin Haase de stand gelijk. Vandaag staat om 15.00 uur het belangrijke dubbelspel op het programma.

Delic verrast Sijsling in vier sets

De openingspartij van dit play-off duel ging tussen Igor Sijsling en Mate Delic. Na een goede openingsset verloor de 27-jarige Sijsling met 6-4 4-6 5-7 en 2-6 van de huidige nummer 154 van de wereld.

Tijdens de persconferentie verklaarde ‘Sijs’ dat hij gezien zijn status niet had mogen verliezen. Hij gaf ook toe veel last te hebben van spanningen. ‘’De spanning speelt een hele grote rol. Ik heb de laatste dagen slecht gegeten en wat minder goed geslapen. Tijdens de wedstrijd voelde ik die spanning niet zozeer, maar als je minder energie hebt is het lastiger om het tij te keren.’’

Haase in straight sets langs tiener Coric

Robin Haase deed in het tweede enkelspel wat van hem verwacht werd, winnen van de pas 17-jarige Borna Coric. Na een moeizame eerste set, welke hij pas na een tiebreak wist te winnen, sleepte Haase de partij met 7-6 6-1 en 6-4 naar zich toe.

Na afloop van zijn partij liet Haase weten onder de indruk te zijn het talent van zijn tegenstander. ‘’Ik denk dat je kon zien dat hij een heel groot talent is, maar dat hij weinig ervaring heeft in best-of-five wedstrijden. Hij verspilde heel veel energie in de eerste set. Deze had alle kanten op kunnen gaan, maar ik was blij dat ik de tiebreak won. Daardoor kreeg hij zowel fysiek als mentaal een klap.’’

Haase mogelijk vervanger De Bakker in dubbelspel

Zaterdag 13 september staat in het teken van het belangrijke dubbelspel. Vooraf gaf Jan Siemerink aan te kiezen voor het koppel Thiemo de Bakker en Jean Julien Rojer. Gezien het belang van deze wedstrijd, is de kans groot dat de captain De Bakker alsnog vervangt voor Robin Haase.

Voor Kroatië komen Marin Cilic en Marin Draganja in actie. Voor de kersverse US Open-winnaar wordt het zijn eerste wedstrijd in deze interland. Cilic speelde tien keer eerder een dubbelwedstrijd voor zijn land, hiervan wist hij er slechts vier in winst om te zetten. Zijn laatste dubbelpartij dateert uit 2013, toen hij aan de zijde van Ivan Dodig verloor van het Italiaanse duo Bolelli / Fognini.