Davis Cup Nederland: Jesse Huta Galung vervangt Igor Sijsling

Igor Sijsling heeft zich afgemeld voor de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk, die over een week in Groningen op het programma staat. De Amsterdammer voelt zich momenteel niet als toegevoegde waarde en won twee maanden geleden zijn laatste wedstrijd op de ATP-Tour. Jesse Huta Galung is zijn vervanger.

Op de US Open verloor ”Sijs” in de eerste ronde van qualifier Peter Gojowczyk. Aansluitend spraken de tennisser en Davis Cup-captain met elkaar. “In New York, bij de US Open, had ik een gesprek van een uur met hem”, vertelde captain Siemerink. “Daarover wil ik niet te veel zeggen, dat moet je hem maar vragen. Ik heb wel gezegd: je speelt in een team. Je moet proberen om het bredere perspectief te zien. Tegen Oostenrijk hebben we de kans om terug te keren in de wereldgroep.”

“Hij kampt de laatste tijd met problemen. Dat kwam ook tot uiting in New York. Hij liet mij weten dat hij vindt dat hij momenteel niet van toegevoegde waarde is. Ik heb hem gevraagd er nog twee dagen over na te denken. Hij is bij zijn beslissing gebleven. Dat vind ik erg jammer.”

“Er spelen momenteel allerlei dingen door zijn hoofd”, vervolgde de Davis Cup-captain. “Hij moet zelf maar vertellen wat. De wedstrijd van Igor in New York was niet best. Natuurlijk, tennis is een individuele sport, maar je hoopt ook dat spelers het bredere perspectief zien.”

Wat de toekomst brengt wat betreft Sijsling in Davis Cup verband is volgens Siemerink nog niet bekend, hij kon wel vermelden dat de rest van het team het erg jammer vindt dat de huidige nummer twee van Nederland is afgehaakt.

Halve finale Challenger-toernooi Alphen aan de Rijn

Twee tennissers van het Nederlandse Davis Cup-team komen vandaag uit in de halve finale van het graveltoernooi in Alphen aan de Rijn. Thiemo de Bakker begint om 14.00 uur aan zijn wedstrijd tegen topseed Daniel Gimeno-Traver. Aansluitend speelt de nummer drie van Nederland, Jesse Huta Galung, tegen zijn landgenoot Thomas Schoorel. Beide wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws