Davis Cup: Nederland maakt zich op voor ontmoeting met Oostenrijk

Op vrijdag 13 september begint het Nederlands Davis Cup team in het MartiniPlaza in Groningen aan haar play-off wedstrijd tegen Oostenrijk. Op het spel staat een plek in de Davis Cup Wereldgroep. Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Jean Julien Rojer zijn de tennissers die opgeroepen zijn door captain Jan Siemerink.

Voor de enkelwedstrijden die op vrijdag op het programma staan, is het nog de vraag wie er door Siemerink opgesteld worden. Over de naam Haase zal er geen twijfel bestaan, maar wel over de vervanger van de afgehaakte Sijsling. De Bakker en Huta Galung gaan onderling uitmaken wie de vrijgekomen positie gaat innemen.

Huta Galung presteert dit jaar erg goed op Challenger-toernooien en zag zijn prestaties beloond worden met een plaats in de ”magische” top 100. ”Jesse heeft een hoop zelfvertrouwen opgedaan afgelopen jaar. En het is belangrijk dat hij dat mee kan nemen op de baan en daarin weer jongens tot een hoger niveau kan tillen”, aldus Siemerink.

De Bakker, die net buiten de top 100 staat, vindt het moeilijk om in te schatten op wie de keuze gaat vallen. ”Normaal gesproken gaat Robin spelen en zal het tussen ons gaan. Wie het best in vorm is? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb ATP’s gespeeld en die heeft Jesse niet gespeeld. Maar hij heeft heel constant gepresteerd en van goede ”Challenger-jongens” gewonnen. Op een indoor gravelbaan spelen we allebei niet veel en dat is toch altijd anders.”

Captain Siemerink heeft uiterlijk tot morgen, donderdag 12 september, de tijd om zijn opstelling kenbaar te maken. Wie er ook gaat spelen, het gaat erg moeilijk worden om Oostenrijk te verslaan. Van kopman Jurgen Melzer wordt erg veel verwacht. ”Hij is de beste speler van het weekend”, vertelde Siemerink.

Wedden op Tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.