Davis Cup Nederland – Oostenrijk: Haase en De Bakker in enkelspel

Davis Cup-captain Jan Siemerink heeft zojuist zijn opstelling voor de confrontatie met Oostenrijk bekend gemaakt. Robin Haase en Thiemo de Bakker zullen vrijdag 13 september de eerste twee enkelspelen voor hun rekening nemen. Jesse Huta Galung speelt op zaterdag 14 september samen met Jean Julien Rojer het dubbelspel.

Kopman Haase start de play-off wedstrijd met Oostenrijk met een wedstrijd tegen Andreas Haider-Maurer (ATP-27). De Hagenaar en Oostenrijker hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, de head-to-head stand is momenteel 1-1.

De Bakker speelt de tweede wedstrijd van de dag tegen de nummer één van Oostenrijk, Jurgen Melzer (ATp-27). Op het ATP 250-toernooi van Winston Salem stonden de twee heren voor het eerst tegenover elkaar. De Nederlander moest toen met een blessure opgeven.

Huta Galung en dubbelspecialist Rojer nemen het dubbelspel voor hun rekening, deze staat gepland op zaterdag 14 september. Zij gaan het opnemen tegen Melzer en Marach, de vervanger van Peya.

Op de laatste speeldag, zondag 15 september, zullen de enkelspelen omgedraaid worden. Haase start tegen Melzer en De Bakker treft Haider-Maurer. De winnaar van deze Davis Cup wedstrijd komt volgend jaar uit in de Wereldgroep.

Haase gelooft in overwinning Nederland

De 26-jarige Haase kijkt met vertrouwen uit naar de Davis Cup ontmoeting met Oostenrijk. De Hagenaar heeft vertrouwen in een goede afloop in zijn partij tegen Melzer, hoewel hij de voorgaande ontmoetingen verloor. ”Ik heb een paar keer tegen Melzer gespeeld en alle keren van hem verloren. De wedstrijden tussen ons zijn altijd close geweest en ik had alle keren kansen. Hij is een aparte speler van wie je altijd maar moet afwachten hoe hij uit bed stapt. Maar ik zie zeker mogelijkheden tegen Melzer. Op gravel heeft hij niet zijn beste resultaten geboekt en in de Davis Cup verloor hij dit jaar ook al twee maal op gravel.”

Nederland – Oostenrijk

De Davis Cup Wereldgroep play-off ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk vindt plaats van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september. De wedstrijden worden gespeeld op de indoorgravelbaan in het MartiniPlaza in Groningen.