Davis Cup Nederland – Tsjechië: Robin Haase start tegen Radek Stepanek

Robin Haase en Igor Sijsling zijn de namen die Davis Cup-captain Jan Siemerink heeft geselecteerd voor de eerste twee wedstrijden op vrijdag 31 januari. Voor titelverdediger Tsjechië komen Tomas Berdych en Radek Stepanek in actie op de openingsdag in de CEZ Arena in Ostrava.

Kopman Robin Haase neemt het in de eerste wedstrijd op tegen Radek Stepanek, de nummer 50 van de wereld. Stepanek staat erom bekend dat hij erg sterk speelt in Davis Cup-verband. In de finale zorgde de 35-jarige tennisser er in het slotduel hoogstpersoonlijk voor dat Tsjechië het landentoernooi op haar naam schreef. De wedstrijd tussen Haase en Stepanek gaat om 15.00 uur van start. Aansluitend speelt Igor Sijsling tegen top 10-speler Tomas Berdych.

De Bakker en Rojer spelen dubbelspel

Voor het dubbelspel is de keuze van Siemerink gevallen op Thiemo de Bakker en Jean Julien Rojer. Dit Nederlandse koppel gaat het op zaterdag 1 februari opnemen tegen Lukas Rosol en Jiri Vesely. Beide captains hebben echter de mogelijkheid om tot één uur voor de wedstrijd op zaterdag de opstelling te wijzigen.

Davis Cup Wereldgroep: Nederland – Tsjechië

De Davis Cup Wereldgroep ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië vindt plaats van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari. De wedstrijden worden gespeeld op de indoorbaan in de CEZ Arena in Ostrava. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de tweede ronde van het Davis Cup toernooi. Voor de verliezer wacht een play-off duel in september.

Wedden op Davis Cup

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws