Davis Cup play-offs Wereldgroep: Nederland staat op matchpoint

Het Nederlands Davis Cup team kan al op dag twee de confrontatie met Oostenrijk beslissen. De tennissers van captain Jan Siemerink moeten er dan wel voor zorgen dat zij het dubbelspel winnen. Deze partij gaat om 15.00 uur beginnen in het MartiniPlaza te Groningen.

Vooralsnog lijkt het erop dat Siemerink in het dubbelspel kiest voor Jean Julien Rojer en Jesse Huta Galung. Echter heeft het verleden al meerdere malen aangetoond dat de captain op het laatste moment voor Haase kiest, naast dubbelspecialist Rojer. Huta Galung zal dan genoegen moeten nemen met een reserveplek.

Wanneer Siemerink kiest voor het koppel Rojer / Haase, kan hij wel met een gerust hart plaatsnemen op zijn bank. Rojer en Haase verloren samen nog geen enkele Davis Cup-wedstrijd en wisten een jaar gelden zelfs te winnen van Roger Federer en Stanislas Wawrinka. Dit was tijdens de Davis Cup play-offs wedstrijd met Zwitserland in Amsterdam. Daarnaast moesten ook Finland en Roemenië genoegen nemen met een nederlaag in straight sets.

Het Oostenrijkse kamp heeft afgelopen donderdag gekozen voor het duo Jurgen Melzer en Oliver Marach. Deze twee tennissers verloren gisteren beide hun enkelspel en aan het einde van hun partij te kampen met fysieke ongemakken. Het is dus nog maar de vraag of ze ook daadwerkelijk aan de start verschijnen. Mocht dit niet zo zijn, dan is Julian Knowle de meest logische vervanger.

Het was voor Oostenrijk een grote aderlating dat specialist Alexander Peya op het laatste moment moest afhaken. De 33-jarige Oostenrijker is de huidige nummer drie van de wereld en stond dit jaar al in zeven ATP-finales en in één Grand Slam finale.

Nederland – Oostenrijk

De Davis Cup Wereldgroep play-off ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk vindt plaats van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september. De wedstrijden worden gespeeld op de indoorgravelbaan in het MartiniPlaza in Groningen.