Davis Cup Rusland – Nederland live: Robin Haase en Thiemo de Bakker

Rusland – Nederland Davis Cup 2016. Van vrijdag tot en met zondag speelt Nederland in het Nationale Tenniscentrum te Moskou tegen Rusland. Inzet is een plaats in de play-off, waarmee later dit jaar een ticket kan worden bemachtigd voor de Wereldgroep. Robin Haase is de kopman, dubbelspecialist Rojer is absent.

Robin Haase speelt vandaag om 11.00 uur tegen Andrey Rublev en Thiemo de Bakker om 13.00 uur tegen Gabashvili. Wedstrijden zijn live stream te kijken.

Rusland – Nederland Davis Cup 2016 LIVE

De afmelding van Jean-Julien Rojer is zeer spijtig. De ervaren dubbelspeler uit Curaçao heeft een zeer goede staat van dienst in de Davis Cup. Nu is bondscoach Jan Siemerink gedwongen om de geblesseerde Rojer te vervangen door Wesley Koolhof. Hij speelde nooit eerder een duel in de Davis Cup, maar vormt sinds begin vorig jaar een dubbel met Mattwe Middelkoop. Dit jaar wonnen ze in Sofia hun eerste dubbeltitel.

Igor Sijsling absent

Overigens heeft ook Igor Sijsling zich afgemeld bij Siemerink. Niet vanwege medische redenen, maar omdat de Amsterdammer simpelweg zijn individuele ranking wil opkrikken en daarom een toernooi speelt in Newport. Ook vorig jaar moest Oranje het zonder De Sijs zien te rooien. Naast Haase, Middelkoop en Koolof is ook Thiemo de Bakker present.

Rusland kent ook de nodige absente spelers. Alle drie de Russen in de top honderd van de wereldranking zullen zich niet in Moskou vertonen (Kuznetsov, Youzhny en Donskoy). In plaats daarvan zijn Teymuraz Gabashvili (ATP-103), Konstantin Kravchuck (105), Andrey Rublev (193) en Asian Karatsev opgeroepen (249). Dat biedt toch kansen voor Oranje.

Davis Cup wedstrijden op hardcourt

Als gastland voor het Davis Cup treffen mocht Rusland de ondergrond kiezen en kennelijk denken ze het meeste kans te maken op hardcourt. Kopman Gabashvili won vier van zijn zeven Daviscupduels op die ondergrond, Kravchuck twee van de vier en de achttienjarige Rublev drie van de vijf. Dat zijn bescheiden getallen qua kwantiteit en winstpercentage. Robin Haase staat bijvoorbeeld op dertien van de zeventien en De Bakker op zes van de tien.

De eerste partij is Haase tegen Rublev, daarna treedt De Bakker aan tegen Gabashvili. Rublev is uiteraard nog vrij onervaren, maar won op hardcourt toch zeven van zijn achttien partijen tegen mannen uit de top 100. Dat is vergelijkbaar met Haase, die in de afgelopen 52 weken zeven uit zeventien realiseerde op hardcourt.

Wedden op Davis Cup

Inzetten op tennis? Robin Haase is in zijn match tegen Rublev bij bookmaker 888sport de favoriet @1.64, de Rus noteert 2.25. De tiener is echter aardig in opkomst en Haase zit juist in een zeer lastige fase van zijn leven en carrière. We tippen een lange partij met meer dan 40,5 games @1.98. Iedere ingezette euro levert je het vetgedrukte bedrag op bij een juiste voorspelling!