Davis Cup: Sijsling en Haase beginnen voor Nederland

Vandaag gaat in het Ziggo Dome in Amsterdam de Davis Cup play-off wedstrijd tussen Nederland en Kroatië van start. Captain Jan Siemerink heeft Igor Sijsling en Robin Haase geselecteerd voor de eerste speeldag.

Oranje strijdt tot en met zondag voor een plaatst in de Davis Cup Wereldgroep 2015. Siemerink heeft veel vertrouwen in een goede afloop: ‘’Nederland is er klaar voor, we zijn fit en kijken uit naar de ontmoeting. Het zal een gevecht worden. Kroatië is een sterk team, zeker met hun sterkste speler en US Open winnaar, Marin Cilic. Op deze prachtige locatie in de Ziggo Dome met een fantastisch publiek hopen we dat extra zetje te krijgen om terug te komen in de Wereldgroep.’’

Igor Sijsling – Mate Delic

Igor Sijsling (ATP-72) opent de interland tegen Kroatië met een wedstrijd tegen Mate Delic, de nummer 154 van de wereld. Dit duel staat om 13.00 uur gepland.
Siemerink, die dertien jaar geleden zelf voor het laatst uitkwam voor Nederland, liet tijdens de persconferentie weten lang getwijfeld te hebben tussen Sijsling en Thiemo de Bakker. ‘’Het was geen gemakkelijke keuze’’, aldus de captain. ‘’Uiteindelijk heeft het wedstrijdritme de doorslag gegeven. Igor heeft meer wedstrijden gespeeld dan Thiemo de laatste tijd.’’

De 27-jarige Sijsling speelde nog nooit eerder tegen de zes jaar jongere Delic, die vandaag zijn debuut maakt voor Kroatië. De jonge Kroaat kende een goede voorbereiding met een finale op het graveltoernooi in Genoa.

Robin Haase – Borna Coric

Kopman Robin Haase (ATP-70) neemt om 15.00 uur het tweede enkelspel van Nederland voor zijn rekening. De Hagenaar treft de pas 17-jarige Borna Coric (ATP-176), die op het laatste moment werd ingevlogen door zijn land.

Haase begint vandaag aan zijn vijfentwintigste enkelspelwedstrijd in het Davis Cup-toernooi. In de voorgaande partijen stapte hij zeventien keer als winnaar van de baan. Zijn laatste nederlaag leed hij twee jaar geleden tegen Stanislas Wawrinka.

De talentvolle Coric, die onlangs nog in de tweede ronde van de US Open stond, speelt pas zijn derde partij voor Kroatië. Begin dit jaar stuntte hij door in een spannende vijfsetter af te rekenen met Jerzy Janowicz.

De Bakker en Rojer in het dubbelspel

Captain Siemerink maakte ook zijn opstelling voor het dubbelspel bekend. Zaterdag 13 september nemen Thiemo de Bakker en Jean Julien Rojer het op tegen Marin Draganja en Marin Cilic. Voor de kersverse US Open 2014-winnaar wordt het zijn eerste optreden sinds de finale van afgelopen maandag in New York.