Davis Cup Tennis: Nederland gaat voor 5-0 tegen Roemenië

Ondanks de 3-0 voorsprong, worden er vandaag nog twee single partijen gespeeld in Brasov. Thiemo de Bakker en Igor Sijsling gaan deze wedstrijd voor hun rekening nemen. Robin Haase, die vandaag rust krijgt, blijft langs de kant. Er wordt om 12.00 uur begonnen met de eerste wedstrijd.

De eerste wedstrijd van zondag 7 april gaat tussen Thiemo de Bakker en Marius Copil. Beide heren hebben in het verleden nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Voor de Bakker gaat het zijn eerste wedstrijd worden tijdens deze interland. In eerste instantie stond hij opgesteld als dubbelspeler, maar op het laatste moment kreeg de jarige Robin Haase de voorkeur.

Aansluitend speelt de nummer twee van Nederland, Igor Sijsling, tegen Adrian Ungur. Sijsling zorgde vrijdag voor een belangrijk punt met zijn overwinning tegen Hanescu. Ungur verloor de openingspartij tegen kopman Robin Haase.

Spanning in Davis Cup Wereldgroep

Dit weekend worden in de Wereldgroep de kwartfinales afgewerkt. In alle gevallen moet de derde dag de beslissing gaan brengen.

Na twee dagen tennis staat in Vancouver Canada met 2-1 voor tegen Italië. De openingswedstrijd werd nog gewonnen door de Italianen, de twee daaropvolgende wedstrijden gingen verloren. Om 23.00 uur Nederlandse tijd kan Milos Raonic het beslissende punt halen tegen Andreas Seppi.

In de Verenigde Staten staat het thuisland met 2-1 achter tegen Servië. Novak Djokovic en het dubbelduo Bozoljac / Zimonjic behaalde de punten aan Servische zijde. Het is aan Sam Querrey om de Verenigde Staten in de race te houden. Hij zal in de eerste wedstrijd van dag drie aantreden tegen ”Djoko”.

In Buenos Aires staat Argentinië na twee dagen tennis op matchpoint. Juan Monaco bezorgde in de tweede wedstrijd het eerste punt. Later wonnen Nalbandian en Zeballos het dubbelspel. Kopman Monaco gaat tegen de Franse kopman Tsonga strijden voor het beslissende punt. Mocht dit nog niet behaald worden, dan speelt Berlocq later op de dag nog tegen Simon.

De vierde en laatste kwartfinale gaat tussen Kazachstan en Tsjechië. Kazachstan, op papier veruit het zwakste team van de Wereldgroep, staat momenteel met 2-1 achter. Rosol kan voor de Tsjechen, die top 10-speler Berdych moeten missen, het winnende punt binnenslepen.