Davis Cup Tennis: Nederland – Zweden

Davis Cup Tennis 2016. Vanaf morgen staat de tenniswereld weer drie dagen in het teken van het Davis Cup toernooi. In de wereldgroep probeert Andy Murray zijn land naar de finale te slaan. Groot-Brittannië gaat het namelijk opnemen tegen Argentinië.

Het Britse team kan naast kopman Murray beschikken over Daniel Evans, Kyle Edmund en dubbelspecialist Jamie Murray, de broer van Andy. Gemakkelijk gaan de Britten het niet krijgen, want Argentinië heeft ook de beschikking over een aantal topspelers. Zo komt onder meer Juan Martin del Potro in actie. Hij wordt vergezeld door Leonardo Mayer, Federico Delbonis en Guido Pella.

Andy Murray hoopt op succes in Davis Cup

De 29-jarige Murray wil het beste seizoen uit zijn carrière tot nu toe graag afsluiten met het winnen van zijn tweede Davis Cup titel op rij. ‘Lazy English’ won dit jaar Wimbledon en de gouden medaille in Rio de Janeiro, maar kreeg vorige week wel een tik te verwerken door al in de kwartfinale van de US Open te verliezen.
‘’We hopen dit jaar ook weer de sterkste te zijn in de Davis Cup. Het gaat zwaar worden, maar ikzelf wil graag alles winnen wat er te winnen valt. Dit is nu al het beste jaar in mijn loopbaan en ik hoop dat deze periode nog lang blijft voortduren’’, aldus Murray.

Nederland treft Zweden in Davis Cup

Voor het Nederlands Davis Cup team staat er ook een spannend weekend op het programma. Het team van Jan Siemerink moet namelijk Zweden verslaan, om niet te degraderen uit de Europese/Afrikaanse zone Groep 1.

Voor het treffen met Zweden doet captain Siemerink beroep op kopman Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean Julien Rojer en Tim van Rijthoven. Thuisland Zweden heeft de beschikking over Elias Ymer, Isak Arvidsson, Mikael Ymer en Fred Simonsson.

De wedstrijden beginnen op vrijdag 16 september en zondag 18 september om 10.30 uur. Op beide dagen staan er twee enkelspelen op het programma. Op zaterdag 17 september wordt er om 13.00 uur gestart met het dubbelspel. Later vandaag zal bekend worden gemaakt welke spelers in welke wedstrijden in actie komen.

Wedden op Davis Cup

Programma Davis Cup

Groot-Brittannië – Argentinië
Kroatië – Frankrijk
België – Brazilië
Australië – Slowakije
Nederland – Zweden