Davis Cup titel naar Tsjechië: Radek Stepanek opnieuw de grote held

Radek Stepanek heeft voor het tweede jaar op rij Tsjechië de Davis Cup titel bezorgd. In de Belgrade Arena was de 34-jarige tennisser in het allesbeslissende vijfde duel veel te sterk voor de 23-jarige Dusan Lajovic: 6-3 6-1 6-1. Een jaar geleden besliste Stepanek de finale door in het vijfde duel te winnen van Nicolas Almagro uit Spanje.

Een geweldig toernooi

”Ik heb geen woorden die dit kunnen beschrijven”, aldus Stepanek na zijn overwinning op Lajovic. ”Het prolongeren van deze trofee betekent alles voor ons en voor ons land. We hebben 32 jaar moeten worden voor onze tweede titel en nu zijn we zelfs een van de vijf landen die het toernooi twee keer achter elkaar wist te winnen.”

Stepanek vertelt verder: ”We speelde een uitwedstrijd, op hun ondergrond en tegen hun fantastische publiek. We hebben geschiedenis geschreven en ik ben blij dat ik er onderdeel van uit mag maken. Ik heb in de top 10 gestaan bij zowel de singles als dubbel, ik heb twee Grand Slam toernooien op mijn naam staan en ik heb op de ATP Masters Cup mogen spelen. Echter voelt niets zo geweldig als het winnen van de Davis Cup.

Titel is voor Navratil

”Het is een droom”, vertelde interim-captain Vladimir Safarik. ”Het is een eer om deel uit te maken van dit team en de beschikking te hebben over spelers als Tomas en Radek. Het is zeker een van de belangrijkste momenten in mijn leven.”

Safarik sprak nog in het bijzonder over Jaraslav Navratil, normaal gesproken captain van de Tsjechen. Navratil kon niet afreizen naar Servië, omdat hij eerder in de week getroffen werd door een longembolie. ”Deze titel dragen we aan hem op”, vertelde Safarik. ”Hij won dit jaar tegen Zwitserland en Kazachstan en heeft recht op deze trofee.”

Davis Cup 2014

Door de tweede titel op rij begint Tsjechië ook in 2014 als titelverdediger aan het landentoernooi. In de eerste ronde zijn de Tsjechen gekoppeld aan Nederland, die via de play-offs een ticket voor de Wereldgroep wisten af te dwingen. Deze confrontatie staat van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari op het programma.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws