Davis Cup Wereldgroep 2014: Nederland treft Tsjechië in eerste ronde

Het Nederlands Davis Cup team heeft zwaar geloot in de eerste ronde van de Davis Cup Wereldgroep 2014. Het team van Jan Siemerink speelt 31 januari 2014 tot 2 februari 2014 een uitwedstrijd tegen Tsjechië. De Tsjechen, die altijd kunnen rekenen op toppers als Tomas Berdych en Radek Stepanek, wonnen in 2012 het Davis Cup toernooi en staan later dit jaar opnieuw in de finale van het landentoernooi.

Nederland speelde in de historie één keer eerder tegen het onafhankelijke Tsjechië, dat momenteel lijstaanvoerder is van de Davis Cup-ranglijst. In 2006 verloor Nederland met 1-4 in de Groenoordhallen in Leiden, in een play-off duel voor de Wereldgroep van de Tsjechen. Het enige Nederlandse punt werd behaalt door de huidige kopman van Oranje, Robin Haase. Hij was in straight sets te sterk voor Jan Henrych.

Voor het Nederlands team gaat het de eerste Wereldgroep-wedstrijd worden sinds 2009. In maart van dat jaar verloor Oranje in de eerste ronde kansloos van Argentinië, waarna in september ook de play-off tegen Frankrijk met 1-4 verloren ging. Thiemo de Bakker behaalde met geweldig tennis het eerste en enige Nederlandse punt tegen Gael Monfils.

Restant loting Davis Cup Wereldgroep

Vandaag heeft de gehele loting van de Davis Cup Wereldgroep plaatsgevonden. De meest uit het oog springende eerste ronde partij gaat tussen Servië en Zwitserland, oftewel Novak Djokovic tegen Roger Federer. Beide landen hebben een aantal topspelers waardoor dit een zeer interessante Davis Cup-ontmoeting kan worden.

De overige ontmoetingen zien er als volgt uit:
Japan – Canada
Duitsland – Spanje
Frankrijk – Australië
Verenigde Staten – Groot-Brittannië
Argentinië – Italië
Kazachstan – België

De winnaars van deze wedstrijden komen in het eerste weekend van april 2014 uit in de kwartfinale. De verliezers spelen in september 2014 een play-off voor handhaving in de Wereldgroep.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws