Davis Cup Wereldgroep: Nederland treft Tsjechië in eerste ronde

Op vrijdag 31 januari maakt het Nederlands Davis Cup-team voor het eerst sinds 2009 weer haar opwachting in de Wereldgroep. In de eerste ronde van dit landentoernooi is het team van Jan Siemerink gekoppeld aan titelverdediger Tsjechië. Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en dubbelspecialist Jean Julien Rojer zijn de tennissers die het voor Oranje moeten gaan doen.

Volgens kopman Haase kon Oranje geen moeilijkere tegenstander treffen in de eerste ronde. ”Er waren twee landen waar ik eigenlijk liever niet tegen wilde spelen en een van deze landen was Tsjechië. Ten eerste omdat we dan een uitwedstrijden moesten spelen en ten tweede omdat het de titelverdediger is en ze beschikken over geweldige spelers. De tweede lastige tegenstander was Spanje, maar dan kregen we ze wel in een thuiswedstrijd.”

Bijzondere interland voor Haase

Voor de 26-jarige Hagenaar is de ontmoeting tegen Tsjechië bijzonder. In 2006 maakte Haase namelijk zijn debuut voor het Nederlands team tegen de Tsjechen. ”Dat was inderdaad mijn eerste interland. Ik was nog niet zeker van mijn plaats en uiteindelijk mocht ik zelfs in actie komen. Het was een geweldige ervaring, maar als ik eerlijk ben was ik toen nog niet klaar om te spelen tegen iemand als Tomas Berdych.”

Acht jaar later krijgt Haase opnieuw de kans om het op te nemen tegen Tomas Berdych, die vorige week nog de halve finale bereikte op de Australian Open 2014. Toch zijn er in Davis Cup-verband kansen voor Haase, die zestien van zijn drieëntwintig enkelspelen wist te winnen voor zijn land.

Overige Davis Cup wedstrijden in Wereldgroep

Naast de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië, staan er vanaf vrijdag 31 januari nog zeven andere wedstrijden op het programma:

Japan – Canada
Duitsland – Spanje
Frankrijk – Australië
Verenigde Staten – Groot-Brittannië
Argentinië – Italië
Kazachstan – België
Servië – Zwitserland

De winnende landen gaan door naar de tweede ronde van het Davis Cup-toernooi. Voor de verliezende landen wacht in september een play-off duel voor handhaving in de Wereldgroep.

Wedden op Davis Cup

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws