Davis Cup Wereldgroep: Nederland uitgeschakeld na verlies De Bakker

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen Tomas Berdych. De 25-jarige Nederlander verloor kansloos met 6-1 6-4 en 6-3 van de huidige nummer zeven van de wereld. Tweevoudig titelverdediger Tsjechië is dankzij de overwinning van Berdych zeker van een plaats in de kwartfinale van de Davis Cup.

De keuze op De Bakker had volgens captain Jan Siemerink te maken met de frisheid van Robin Haase, die op vrijdag en zaterdag al flink aan de bak moest in de CEZ Arena. De Hagenaar kon het Berdych echter niet moeilijk maken en stond na 14 minuten al met 5-0 achter. Het eerste bedrijf verloor De Bakker uiteindelijk met 6-1.

In set twee hield De Bakker in het begin met pijn en moeite stand, maar moest in de vijfde game toch zijn servicegame inleveren. Berdych gaf deze break voorsprong niet meer uit handen en won de tweede set met 6-4.

De hoop op een terugkeer was ook in het derde bedrijf snel verkeken. De Hagenaar verloor gelijk zijn servicegame en stond binnen no-time met 5-1 achter. De Bakker kwam terug tot 5-3 maar verloor op dit moment opnieuw zijn opslagbeurt, waardoor ‘Birdman’ zijn land op een onoverbrugbare voorsprong bracht.

Play-off voor handhaving Wereldgroep

Nederland is dankzij deze nederlaag veroordeeld tot het spelen van een play-off wedstrijd in september. Bij winst handhaaft het Nederlands team zich in de Werelgroep. Indien Oranje deze play-off wedstrijd verliest, dan degradeert het team van Siemerink naar de Europese / Afrikaanse Zone I.

Wedden op Davis Cup

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws