Davydenko kondigt afscheid aan als professioneel tennisspeler

Nikolay Davydenko, voormalig nummer drie van de wereld, heeft tijdens een persconferentie op de Kremlin Cup by Bank of Moscow bekend gemaakt te stoppen met het spelen van professioneel tennis.

‘’Ik ben 33 jaar oud’’, aldus Davydenko, die dit jaar slechts zes wedstrijden won, nadat hij was hersteld van een blessure. ‘’Ik heb in totaal 21 ATP-toernooien gewonnen, inclusief drie Masters-toernooien en de ATP World Tour Finals. Ik vind het niet erg dat ik nooit een Grand Slam heb gewonnen of nummer één van de wereld ben geweest. Ik ben er trots op dat ik een aantal jaar deel heb mogen uitmaken van de top 10 van de wereld.’’

‘’Helaas heb ik de laatste jaren veel te maken gehad met blessures en ik vind het erg moeilijk om hierover te praten. Dit is wel een van de redenen waardoor ik deze keuze heb moeten maken’’, vertelde Davydenko, die ook nog een grote bijdrage had aan de Davis Cup zege voor Rusland in 2006.

Haase en Bertens verliezen op hoogste niveau

Robin Haase en Kiki Bertens hebben hun goede overwinningen van deze week geen goed gevolg kunnen geven. Haase verloor in Wenen van Benjamin Becker en Bertens ging, mede door een blessure, onderuit tegen Mona Barthel.

Voor Haase heeft deze nederlaag grote gevolgen, aangezien hij vorig jaar verliezend finalist was op het Erste Bank Open. De Hagenaar zakt hierdoor minimaal twintig plaatsen op de wereldranglijst, wat betekent dat hij uitkomt op de 92e positie.

Kerkhove in finale Challenger-toernooi

Op lager niveau slaagde Lesley Kerkhove er in om de finale te halen van het Challenger-toernooi in Bangkok. De 22-jarige speelster rekende in straight sets af met Tereza Mrdeza, het werd 7-5 en 6-3. In de finale speelt Kerkhove tegen Elizaveta Kulichkova, waar ze eerder dit jaar al eens van verloor.

Arantxa Rus en Indy de Vroome wisten zich niet de plaatsen voor de halve finale in Tampico en Makinohara. De 23-jarige Rus, inmiddels afgezakt naar de 209e positie op de wereldranglijst, ging kansloos onderuit tegen Irina Falconi. De als eerste geplaatste De Vroome verloor op haar beurt van Riko Sawayanagi.