De Bakker en Huta Galung op de rand van Monte Carlo Rolex Masters 2013

Thiemo de Bakker (1)Thiemo de Bakker (ATP-97) en Jesse Huta Galung (ATP-169) zijn nog één overwinning verwijderd van de Monte Carlo Rolex Masters. Beide heren spelen zondag 14 april rond 14.30 uur hun beslissende kwalificatiewedstrijd.

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Daniel Brands

Thiemo de Bakker speelt in de beslissende kwalificatieronde tegen de Duitser Daniel Brands (ATP-70). De wedstrijd staat ingepland op court 2.

De Bakker wist in de eerste kwalificatieronde eenvoudig af te rekenen met de Italiaan Alessandro Giannessi. Binnen één uur stapte de 24-jarige Nederlander met een 6-1 6-4 overwinning van de baan.

Zijn tegenstander van vandaag boekte in zijn eerste kwalificatieronde een nog grotere overwinning. De Rus Igor Andreev werd met een dubbel bagel naar huis gestuurd.

Drie keer eerder stonden de Bakker en Brands tegenover elkaar. De Nederlander zal met weinig plezier terugkijken naar deze wedstrijden, hij verloor ze namelijk allemaal. In twee van de drie gevallen was het wel de Bakker die de openingsset naar zich toe wist te trekken. Laten we hopen dat de nummer 97 van de wereld ditmaal twee sets weet te winnen.

De verschillende bookmakers verwachten dat Brands voor de vierde keer als winnaar van de baan gaat stappen. Het is aan de Bakker om dit tegendeel te bewijzen.

Voorbeschouwing: Jesse Huta Galung – Philipp Petzschner

Jesse Huta Galung is de tweede Nederlander die nog kans maakt op een plaats in het hoofdtoernooi. De nummer 169 van de wereld moet dan wel zien te winnen van Philipp Petzschner (ATP-100).

De 27-jarige Huta Galung stond in de eerste voor een lastige klus, hij speelde namelijk tegen top 100-speler Tobias Kamke. Desondanks boekte de Haarlemmer een knappe 6-4 6-3 overwinning op de Duitser.

Petzschner nam het in de openingsronde op tegen Nicolas Mahut. Na een gelijkwaardige eerste set, ging de Duitser in het tweede bedrijf volledig over de Fransman heen. Het werd 7-5 6-1 voor Petzschner.

De onderlinge stand tussen Huta Galung en Petzschner is op dit moment 1-1. Voor deze derde ontmoeting gaat de voorkeur uit naar de hoger geplaatste Duitser, al zal een overwinning van Huta Galung meer dan welkom zijn!

Haase in eerste ronde tegen qualifier

Robin Haase zal met een dubbel gevoel terugkijken naar de loting van de Monte Carlo Rolex Masters. In de openingsronde gaat de nummer één van Nederland spelen tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Mocht de Nederlander deze wedstrijd winnen, dan wacht de als tweede geplaatste Andy Murray.

Haase heeft de komende week maar liefst 180 ATP-punten te verdedigen. Dit heeft hij te danken aan zijn kwartfinale plaats van vorig jaar.