De Bakker en Krajicek ontvangen wildcard voor Topshelf Open

Thiemo de Bakker en Michaella Krajicek hebben van toernooidirecteur Marcel Hunze een wildcard ontvangen voor het Topshelf Open. De twee Nederlanders geven het grastoernooi in Rosmalen de voorkeur boven het spelen van het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Igor Sijsling is vooralsnog de derde Nederlander die zijn opwachting maakt op dit toernooi.

De Bakker werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld door Paolo Lorenzi, een teleurstellend resultaat. Zijn beste prestatie is een plaats bij de laatste zestien, deze behaalde De Bakker in 2009. Dit was tevens de enige keer dat de Hagenaar de openingsronde wist te overleven in Rosmalen.

De inmiddels 25-jarige Krajicek is natuurlijk geen onbekende op het Nederlandse gras. Acht jaar geleden schreef ze het WTA-toernooi in Rosmalen al eens op haar naam. In de finale was ‘Misa’ met 6-3 en 6-4 te sterk voor voormalig nummer één van de wereld Dinara Safina. Vorig jaar schopte Krajicek het tot de tweede ronde.

Haase niet in actie op Topshelf Open

Robin Haase doet dit jaar niet mee aan het ATP 250-toernooi in Rosmalen, dat van 15 juni tot en met 21 juni op het programma staat. De nummer één van Nederland geeft de voorkeur aan een langere voorbereiding op Wimbledon.

”Robin wil dit jaar graag wat vroeger naar Londen afreizen om zich beter voor te kunnen bereiden op Wimbledon”, aldus Hunze aan TENNiS.nl. ”Ik wens hem het allerbeste toe en zal de eerste zijn die hem feliciteert als hij het goed doet op Wimbledon.”

De 27-jarige Hagenaar raakte tijdens de editie van 2013 nog in opspraak, nadat hij zich doodergerde aan de geluidsoverlast op het centre court. Zijn kreet ‘zet die muziek uit’ haalde zelfs de landelijke media.

”Dat heeft er niets mee te maken dat hij nu niet speelt”, vertelde Hunze. ”Je ziet het bij de mannen veel meer dat zij een week voor een Grand Slam niet willen spelen dan bij de vrouwen. Robin wil het dit jaar ook een keer op deze manier proberen voor Wimbledon en die beslissing respecteer ik.”

Bouchard maakt opwachting op Topshelf Open

Toernooidirecteur Hunze maakte tevens bekend dat hij Eugenie Bouchard heeft weten te strikken voor het grastoernooi. Bouchard is na Simona Halep, Dominika Cibulkova en Carla Suarez-Navarro de vierde speelster uit de top 20.

”Bouchard was ik al een tijdje mee bezig”, verklaarde Hunze. ”Die wilde ik graag hebben, maar ze begon natuurlijk flink te stijgen na de Australian Open. Daarvoor waren we al in gesprek maar hadden we nog niet de definitieve klap er op gegeven. Dus toen werd het opnieuw praten en op het laatste moment zijn we er goed uitgekomen. In de toekomst kan ze wellicht flink van zich laten horen. Dan is het fijn dat ze nu al hier is geweest en hopelijk bevalt het voor haar goed en houden we haar een paar jaar.”