De Bakker, Krajicek, De Vroome en Hogenkamp in kwalificaties US Open Tennis

Op de tweede dag van het kwalificatietoernooi van de US Open Tennis 2014 komen opnieuw veel Nederlanders in actie, vier om precies te zijn. Bereiken zij net als Jesse Huta Galung en Lesley Kerkhove de tweede ronde?

Indy de Vroome – Anastasia Rodionova

De talentvolle Indy de Vroome (WTA-198) treft de ervaren Anastasia Rodionova (WTA-219) in de eerste kwalificatieronde voor de US Open. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

De Brabantse speelde dit jaar negen wedstrijden op hardcourt, waarvan ze er zes wist te winnen. Haar beste resultaat behaalde ze aan het begin van dit jaar in Mexico. Ze won toen namelijk het ITF-toernooi van Irapuato. Afgelopen week maakte ze haar opwachting op het hardcourttoernooi in Westende, maar ze strandde al in de tweede ronde.

Met de 32-jarige Rodionova treft De Vroome een sterke tegenspeelster. De Australische is de voormalig nummer 62 van de wereld en bereikte in 2006 en 2009 de derde ronde op de US Open Tennis. Vorig jaar verloor de huidige nummer 219 van de wereld in het kwalificatietoernooi van Julia Glushko.

Richel Hogenkamp – Magda Linette

De 22-jarige Richel Hogenkamp (WTA-165) speelt om 17.00 uur Nederlandse tijd haar eerste ronde partij tegen Magda Linette, de nummer 159 van de WTA-ranglijst.

Twee keer eerder stonden de twee dames tegenover elkaar op ITF-niveau. In beide gevallen was het de Poolse die als winnares van de baan stapte. De laatste confrontatie stond vorig jaar in Nantes op het programma, Linette won dit tweede ronde duel met 6-3 en 6-2. Vandaag heeft Hogenkamp een mooie gelegenheid om revanche te nemen op de eerdere nederlagen.

Thiemo de Bakker – Borna Coric

Thiemo de Bakker (ATP-135) begint zijn kwalificatietoernooi met een wedstrijd tegen het grote talent Borne Coric (ATP-190). De twee rechtshandige spelers worden om 20.00 uur op de baan verwacht.

De Bakker bereidde zich vorige maand in Bogota en Atlanta voor op het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. In Bogota bereikte de Hagenaar de tweede ronde en in Atlanta schopte hij het als lucky loser tot de laatste acht. Hij verloor uiteindelijk in straight sets van Benjamin Becker.

Het is voor onze landgenoot van groot belang dat hij zich plaatst voor de US Open 2014. Pas dan kan hij weer een flinke stap zetten richting de top 100 van de wereld.

Michaella Krajicek – Vesna Dolonc

De vierde en laatste Nederlander die vandaag in actie komt is Michaella Krajicek (WTA-233). De voormalig nummer 31 van de wereld neemt het op tegen Vesna Dolonc (WTA-148). Deze partij begint om 21.30 uur Nederlandse tijd.

‘Misa’ kan zich deze week voor de vierde keer in haar loopbaan kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Ze maakte haar debuut in 2006 en een jaar later stond ze in de tweede ronde. Haar laatste optreden op de US Open dateert uit 2012, toen was de openingsronde het eindstation.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 25 augustus tot en met maandag 8 september 2014 vindt op de hardcourtbanen in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.