De Bakker verliest in twee sets van Federer

Thiemo de BakkerVoor Thiemo de Bakker (ATP-123) is het ABN AMRO-toernooi voorbij. De Nederlander verloor in de tweede ronde van de als eerste geplaatste Roger Federer (ATP-2). De titelverdediger bleek in twee snelle sets te sterk voor de nummer 123 van de wereld: 6-3 en 6-4.

De Bakker won in de eerste ronde van de Rus Mikhail Youhzny, maar kwam er tegen Federer geen moment echt aan te pas. De Zwitser brak hem in de eerste set op 2-1 en stond in het eerste bedrijf geen enkel breakpoint toe.

In de tweede set kreeg De Bakker wel een kans om de opslag van zijn opponent te kraken, maar Federer produceerde op dat moment een sterke service. Één break in het voordeel van de Zwitser bleek voldoende voor de winst.

Federer stuit in de kwartfinale op Julien Benneteau, de huidige nummer 39 van de wereld. De Fransman, die in de tweede ronde met grote cijfers te sterk was voor Hanescu, is geen onbekende voor de zeventienvoudig Grand Slam winnaar. Zo won hij vorig jaar op Wimbledon Tennis nog bijna van de huidige nummer drie van de wereld.

Klizan te sterk voor Sijsling

Igor Sijsling (ATP-77) is er niet in geslaagd de derde ronde van het ABN AMRO WTT te bereiken. De Amsterdammer bleek niet opgewassen tegen de Slowaak Martin Klizan (ATP-31). Sijsling verloor in Ahoy in Rotterdam met 6-2 en 6-4.

In de eerste ronde zorgde Sijsling nog voor een stunt door de als derde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga uit te schakelen. In deze tweede ronde was, vooral in de eerste set, het spel van Sijsling niet goed genoeg om het Klizan moeilijk te maken.

Met de uitschakeling van Sijsling verdween ook de laatste Nederlandse deelnemer in Rotterdam. Thiemo de Bakker verloor eerder op de avond in twee sets van de Zwitserse titelverdediger Roger Federer. Robin Haase werd in de eerste ronde al geklopt door de Let Ernests Gulbis.

Programma vrijdag 15 februari

Op vrijdag 15 februari staan de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament op het programma. Het speelschema is hieronder af te lezen.

Middagsessie:
12.30 uur: Dimitrov – Baghdatis
Gevolgd door: Nieminen – Del Potro

Avondsessie:
19.30 uur: Federer – Benneteau
Gevolgd door: Klizan – Simon