”De Klassieker” in ATP finale Rome: Rafael Nadal – Roger Federer

Rafael NadalDe grote finale van het Internazionali BNL d’Italia toernooi gaat dit jaar tussen Rafael Nadal (ATP-5) en Roger Federer (ATP-3). De 26-jarige Spanjaard en vijf jaar oudere Zwitser verschijnen om 16.00 uur op het gemalen baksteen in Rome.

Nadal mag zich op gaan maken voor zijn achtste finale in Rome. Slechts één keer stapte hij als verliezer van de baan. Dit was in 2011, toen Djokovic bezig was aan zijn ongelooflijke reeks met overwinning. Mocht ”Rafa” vandaag zijn zevende titel winnen in Rome, dan is hij de nieuwe nummer vier van de wereld. Op Roland Garros 2013, dat volgende week begint, zal hij dus bij beste vier geplaatste spelers staan.

Federer, die gaat beginnen aan zijn derde finale in Rome, weet dat hij voor een erg lastige klus staat. ”’Ik weet dat hij me erg weinig cadeau geeft op gravel en zijn spin is ongelooflijk. Maar het maakt eigenlijk niet uit op welke ondergrond ik tegen hem speel, ik moet sowieso de aanval zoeken’, aldus Federer. ‘Hij heeft mogelijk het beste voetenwerk aller tijden op gravel, maar behoort in elk geval tot de top2 met Björn Borg. Het is dus moeilijk om tegen hem te spelen. Ik heb hem in het verleden echter ook onder druk kunnen zetten.”

De dertigste Klassieker

Negenentwintig keer eerder stond de wedstrijd tussen “Rafa” en ”The FedExpress” op het programma. Negentien keer was het Nadal die als winnaar van de baan stapte, slechts tien keer was Federer de sterkste.

De laatste overwinning van Federer op Nadal was op het Masters-toernooi van Indian Wells 2012. Via een 6-3 6-4 overwinning plaatste Federer zich voor de finale van het hardcourttoernooi.

Nadal favoriet in zijn achtste finale in Rome

Bookmaker Unibet verwacht dat Nadal vandaag zijn zevende titel in Rome wint. Federer wordt ondanks zijn sterke spel deze week, niet sterk genoeg geacht om ”Rafa” van een nieuwe titel af te houden.

Kijk de finale in Rome live

De finale van het Internazionali BNL d’Italia toernooi in Rome tussen  Rafael Nadal en Roger Federer, wordt live uitgezonden door Unibet. Maak gratis een account aan zodat u niets hoeft te missen van dit prachtige affiche.