Del Potro verslaat Federer in finale

Juan Martin Del Potro (ATP-8) heeft verrassend het toernooi van Basel gewonnen. In de finale won de Argentijn van thuisheld Roger Federer (ATP-1). Na een zeer spannende wedstrijd stond de volgende uitslag op het scorebord: 6-4 6-7 7-6.

Del Potro en Federer stonden dit jaar al meerdere malen tegenover elkaar en keer op keer bleek de Zwitser nipt te sterk voor de Argentijn. Maar in Basel was het anders. Del Potro liet zich geen één keer breaken en besliste de definitieve tiebreak uitstekend in zijn voordeel. Medelijden met Federer is overigens niet nodig, de Zwitser won het toernooi in eigen land al vijf keer.

Voor Del Potro is het al de tweede toernooizege op rij, aangezien de lange Argentijn vorige week ook de sterkste was op het ATP-toernooi in Wenen.

Federer liet overigens na de finale weten, niet af te reizen naar Parijs. “Ik ga niet niet naar Parijs, dat is te veel voor me”, zei de 31-jarige Zwitser. “Ik heb wat last van kwaaltjes en ik wil de tijd hebben om daarvan volledig te genezen.” De Zwitser neemt een week rust, zodat hij fit begint aan de ATP World Tour Finals. Dit heeft wel als gevolg dat Federer zijn koppositie verliest aan Djokovic.

Ferrer sterkste in eigen land

David Ferrer (ATP-5) heeft het toernooi van Valencia gewonnen. De Spanjaard was voor eigen publiek te sterk voor Alexandr Dolgopolov (ATP-18), al kwam de Oekraïner goed terug na een kansloze eerste set: 6-1 3-6 6-4.

Ferrer is afkomstig uit Valencia en kon dus het gehele toernooi in zijn eigen bed slapen. Wellicht dat dit de Spanjaard hielp, want hoewel hij bepaald niet vlekkeloos door het toernooi wist te komen, werd wel elke wedstrijd gewonnen.

Dolgopolov kwam in de finale knap terug na een vrij eenzijdige eerste set, maar in het beslissende bedrijf was Ferrer uiteindelijk toch de sterkste. Hierdoor won de Spanjaard het ATP 500-toernooi voor de tweede keer in zijn carriere.

De huidige nummer vijf van de wereld zal vanaf 5 november aantreden op de ATP World Tour Finals in Londen. Echter zal hij voor dit eindejaarstoernooi, nog in actie komen op de BNP Paribas Masters in Parijs.