Del Potro verslaat Federer in Londen

Juan Martin del Potro (ATP-7) heeft opnieuw van Roger Federer (ATP-2) gewonnen. Na zijn triomf tegen de Zwitser in de finale van het ATP-toernooi in Basel vorige maand, was de Argentijn hem zaterdag de baas op de ATP World Tour Finals in Londen. Het werd 7-6 4-6 6-3.

Beide heren serveerden goed, waardoor er weinig breaks geplaatst werden en het lang spannend bleef. Uiteindelijk bleek een vroege break in de derde set van Del Potro beslissend. De Zuid-Amerikaan bereikt daarmee, samen met Federer, de halve finale.

Eerder wisten Novak Djokovic en Andy Murray zich al te plaatsen voor de halve finales.

Ferrer boekt tweede overwinning op World Tour Finals

Ondanks zijn uitschakeling is David Ferrer (ATP-5) tegen Janko Tipsarevic (ATP-9) tot het uiterste gegaan. De Spanjaard versloeg zijn Servische tegenstander met 4-6 6-3 en 6-1.

Tipsarevic, die ook zijn voorgaande twee duels verloor, begon sterk aan de wedstrijd en wist verrassend de eerste set te winnen. In het vervolg van de wedstrijd kwam de 28-jarige Serviër er niet meer aan te pas. Ferrer kwam beter in de partij en won het tweede bedrijf met 6-3. In de beslissende set wist Ferrer zijn opponent in de vierde game te breaken, dit gaf de Spanjaard niet meer uit handen.

Ondanks het feit dat Ferrer wist te winnen van Del Potro, is hij toch uitgeschakeld. Dit heeft te maken met het aantal gewonnen en verloren sets.

Rojer verliest ook derde dubbelwedstrijd

Jean-Julien Rojer heeft ook zijn derde wedstrijd op de ATP World Tour Finals in Londen verloren. De Nederlander ging zaterdag met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi in twee sets onderuit tegen de Spanjaarden Marcel Granollers en Marc Lopez: 4-6, 2-6.

Rojer en Qureshi, die na twee duels al kansloos waren voor een plek in de halve finale, verlaten Londen zonder setwinst. Eerder bogen ze met 2-0 voor Mike en Bob Bryan, en Leander Paes en Radek Stepanek.