Del Potro wint ABN AMRO WTT in Rotterdam

Julien BenneteauJuan Martin del Potro (ATP-7) heeft het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam op zijn naam geschreven. In de eindstrijd klopte de lange Argentijn de Fransman Julien Benneteau (ATP-39) in straight sets: 7-6 6-3.

De 31-jarige Benneteau was de grote verrassing van het toernooi. Hij klopte in de kwartfinale de grote publiekstrekker Federer, om vervolgens via landgenoot Gilles Simon door te stomen naar de finale. Daar trof Benneteau echter del Potro, de Argentijn die al veel ATP-toernooien op zijn naam heeft geschreven.

In de finale kon Benneteau uitstekend meekomen in de openingsset, maar verloor de tiebreak kansloos met 7-2. Ook in het tweede bedrijf kwam de Fransman tekort. Met een ace besliste Del Potro de tweede set met 6-3 in zijn voordeel.

De nummer zeven van de wereld was trots op zijn overwinning. ”Dit is heel mooi. Ik ben heel ver van huis, maar jullie zorgen ervoor dat ik me
hier thuis voel”, zei de Argentijnse tennisser tot het publiek in Ahoy. ”Ik hoop volgend jaar terug te komen.”

”DelPo” complimenteerde ook zijn tegenstander Julien Benneteau. ”Julien verdiende het in de finale te staan. Hij heeft geweldig gespeeld.” De Fransman verloor voor de achtste keer een finale op de ATP Tour. Maar hij hield de moed erin. ”We komen steeds dichterbij. Ik weet zeker dat ik die titel een keer ga pakken.”

Nederlanders in actie op toernooien

Robin Haase blijft in Europa en neemt deel aan het ATP 250-toernooi in het Franse Marseille. De nummer één van Nederland zal in de eerste ronde uitkomen tegen Gilles Simon.

Amsterdammer Igor Sijsling komt in actie bij het minder sterk bezette ATP 500-toernooi in Memphis. Hij neemt het in de openingsronde op tegen de 31-jarige Jurgen Melzer.

Bij de dames zal de Nederlandse nummer één Kiki Bertens niet in actie komen. Arantxa Rus is wel afgereisd naar het Colombiaanse Bogota alwaar ze een WTA-toernooi speelt.