Djokovic neemt deel aan Hopman Cup 2013

Novak Djokovic (3)Vanaf maandag 31 december 2012 gaan in diverse steden de eerste ATP-toernooien van start. Voor de deelnemers staan deze kleinere toernooien geheel in het teken van de Australian Open 2013. Het grootste tennisevenement van Oceanië begint op maandag 14 januari. Waar bereidt de wereldtop zich voor op de Australian Open?

Heren

De huidige nummer één van de wereld, Novak Djokovic, zal vanaf 29 december uitkomen op de Hyundai Hopman Cup. Aan de zijde van landgenote Ana Ivanovic gaat het Servische duo een gooi doen naar de titel. Het mix toernooi zal duren tot en met zaterdag 5 januari.

Andy Murray en Rafael Nadal zullen beide één toernooi spelen als voorbereiding op de Australian Open 2013. In de eerste week van het nieuwe jaar zal Murray zijn opwachting maken in Brisbane. “Rafa” heeft gekozen voor het lucratieve toernooi in Doha.

De Spanjaard David Ferrer heeft een drukke voorbereiding op het eerste Grand Slam toernooi van het jaar. De nummer vijf van de ATP-ranglijst speelt achtereenvolgens in Doha en Auckland. Mocht Ferrer de finale bereiken in Auckland, dan zal de kleine Spanjaard weinig rustdagen hebben voor zijn eerste partij op de Australian Open Tennis.

Roger Federer zal geen toernooi spelen in aanloop naar het eerste Majortoernooi van 2013. De Zwitser zal genoegen nemen met zijn eigen trainingsprogramma.

Dames

Op Agnieszka Radwanska en Na Li na, zal de gehele top-10 van de WTA-ranglijst zijn opwachting maken op het grote tennistoernooi in Brisbane. De grootste blikvangers op dit evenement zijn natuurlijk Victoria Azarenka, Maria Sharapova en Serena Williams.

Één week later gaan Radwanska en Li hun eerste Premier Event afwerken. De twee speelsters staan, net als vijf andere speelsters uit de top-10, op de deelnemerslijst van het WTA-toernooi in Sydney.

Australian Open 2013

Het Australian Open 2013 Tennis toernooi zal gehouden worden van 14 tot en met 27 januari 2013. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste tennisnieuws.