Djokovic en Federer winnen Rus vs Görges

Novak Djokovic en Roger Federer hebben de vierde ronde op Roland Garros bereikt. Djokovic was gemakkelijk te sterk voor de thuisspelende Nicolas Devilder. Federer speelde ook tegen een Fransman, Nicolas Mahut.Djokovic gaf in zijn partij slechts vijf games weg. Het krachtsverschil was enorm tussen beide heren. Zó groot zelfs, dat Djokovic in de derde set zelfs even tijd kon vrijmaken om mee te doen aan de wave in het stadion. De Serviër was ook gebaat bij een spoedklus, aangezien de duisternis inviel aan het einde van de derde set.

Ook Federer won zijn partij, hij won in vier sets van publiekslieveling Mahut. Het publiek in Parijs was duidelijk op de hand van Mahut, die een extra stimulans kreeg van alle aanmoedigingen aan zijn adres. Federer begon matig, maar werd in de derde set wakker en plaatste zich voor de vierde ronde waarin hij de 21-jarige Belg David Goffin treft. Goffin werd als lucky loser toegelaten tot het hoofdschema, maar verrast vriend en vijand.

Arantxa Rus – Julia Görges

De laatste Nederlander in het hoofdtoernooi, Arantxa Rus (WTA-88), staat zaterdag 2 juni 2012 in de derde ronde van Roland Garros. Hierin zal ze aantreden tegen de Duitse Julia Görges (WTA-27). De wedstrijd zal omstreeks 17.30 uur gespeeld worden op Court 1.

Na de winst op Hampton en Razzano zal Rus nu meer tegenstand krijgen. Top 30-speelster Goerges bereikte namelijk eerder dit jaar al de finale van het WTA toernooi in Dubai. Hier won ze ondermeer van Caroline Wozniacki. Ook behaalde de Duitse de vierde ronde op de Australian Open.

Het beste resultaat van Rus tot dusver in 2012, is de winst van het toernooi in Osprey. Dit is echter een klein toernooi.

Unibet geeft Görges de grootste kans op de vierde ronde. Op de nummer 27 van de wereld staat een quote van 1.24. Rus bezit met een notering van 3.90 de underdogpositie.

Wedden op Tennis met Unibet