Djokovic en Ferrer naar laatste vier US Open 2012

Arthur Ashe StadiumNovak Djokovic (ATP-2) ligt op de US Open nog altijd op koers voor titelprolongatie. De nummer twee van de wereld bereikte in New York de halve finales door Juan Martin Del Potro (ATP-8) in straight sets te verslaan: 6-2 7-6 6-4.

Djokovic, die de voorbije dagen op de banen van Flushing Meadows nog geen set liet liggen, had nog een appeltje te schillen met de lange Argentijn. Op de Olympische Spelen had Del Potro de Serviër immers van de bronzen medaille afgehouden. Die ontgoocheling speelde Djokovic weg, door zich voor de tiende keer op rij te kwalificeren voor de halve finales van een Grand Slam-toernooi.

Ferrer wint marathon wedstrijd

David Ferrer (ATP-5) staat na een marathonpartij in de halve finales van de US Open. De nummer vier van de plaatsingslijst had ruim vierenhalf uur nodig om zich te ontdoen van de Serviër Janko Tipsarevic (ATP-9): 6-4 6-3 6-7 2-6 7-6.

Een tiebreak bracht in het vijfde bedrijf uiteindelijk de beslissing. Eerder in de beslissende set diende Ferrer, die twee van de drie eerdere duels met Tipsarevic had gewonnen, zelfs nog break achterstand te repareren. “Het was een loterij”, blikte de Spanjaard terug. “Ik moest echt voor elk punt strijden.”

Halve finales bekend

Nu alle kwartfinales gespeeld zijn, zijn de halve finales in het heren enkelspel bekend. De eerste halve finale zal gaan tussen Tomas Berdych en Andy Murray. Berdych bereikte de laatste vier door verrassend te winnen van favoriet Roger Federer.

In de tweede halve finale staan Novak Djokovic en David Ferrer tegenover elkaar. In de veertien eerdere ontmoetingen, was Djokovic negen keer de sterkste. Twee keer stond deze wedstrijd in 2012 al op het programma, geen één keer wist Ferrer hier een set te winnen van de nummer één van Servië.

Beide wedstrijden worden op zaterdag 8 september afgewerkt op de hardcourtbanen in New York. Morgen zal er een voorbeschouwing te lezen zijn, voor beide partijen.