Djokovic gaat voor derde zege op rij

Novak Djokovic (ATP-1) heeft vrijdag 9 november de mogelijkheid om zich zonder nederlaag te plaatsen voor de halve finales. De Serviër zal dan wel moeten winnen van Tomas Berdych (ATP-6), die nog een overwinning nodig heeft om zicht te behouden op een plek bij de laatste vier. De wedstrijd zal om 14.45 uur van start gaan in de O2 Arena.

Berdych zal weinig hoop hebben op een goede afloop, wanneer hij terugkijkt op zijn eerdere wedstrijden tegen de huidige nummer één van de wereld. In elf ontmoetingen stapte de 27-jarige Tsjech tien keer als verliezer van de baan.

De enige overwinning die Berdych boekte op Djokovic, was in de halve finale van Wimbledon 2010. Berdych won destijds met 6-3 7-6 6-3, om vervolgens in de finale te verliezen van Rafael Nadal.

Gezien de huidige vorm van Djokovic lijkt een overwinning van hem het meest voor de hand liggend. Toch zal Berdych er alles aan doen om een plek in de halve finale veilig te stellen. De tennisfans kunnen dus een spannende wedstrijd tegemoet zien!

Voorbeschouwing: Andy Murray – Jo-Wilfried Tsonga

De laatste wedstrijd van groep A zal gaan tussen Andy Murray (ATP-3) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8). De partij die om 20.45 uur zal beginnen, gaat voor de beslissing zorgen in de eerste groep. Zelfs Tsonga, die zijn eerste twee wedstrijden verloor, maakt nog kans op een halve finale.

Tsonga zal Murray in twee sets moeten verslaan om nog zicht te houden op de halve finales. De finalist van vorig jaar moet dan wel hopen dat Djokovic Berdych in straight sets verslaat. Dit is het enige scenario dat de Fransman nog kan redden van uitschakeling.

Murray is bij een overwinning op Tsonga zeker van de laatste vier, mits Berdych in drie sets van Djokovic wint. Op setsaldo zal de Schot dan alsnog uitgeschakeld zijn. Het enige wat Murray zelf kan doen is in twee sets winnen van Tsonga en vervolgens hopen dat een horrorscenario niet plaatsvindt.

Programma dubbelspel

Naast de twee singlewedstrijden, worden er op vrijdag 9 november ook twee dubbelwedstrijden afgewerkt. Het speelschema kunt u hieronder bekijken.

13.00 uur: M Mirnyi / D Nestor – M Bhupathi / R Bopanna
19.00 uur: R Lindstedt / H Tecau – J Marray / F Nielsen