Djokovic grote favoriet Australian Open 2013

Over anderhalve maand gaat in Melbourne de Australian Open 2013 van start. Het eerste grote toernooi van het jaar, dat gehouden wordt van 14 tot en met 27 januari 2013, kent bij de heren drie grote favorieten: Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray.

1. Novak Djokovic

De huidige nummer één van de wereld is de titelverdediger op de Open Australische Tenniskampioenschappen. Dit jaar won de Serviër de titel na een zinderende finale tegen Rafael Nadal. Naast zijn titel in 2012, was Djokovic in 2008 en 2011 ook de sterkte.

Djokovic eindigde het tennisjaar 2012 sterk met een finale op de US Open 2012 en een overwinning op de ATP World Tour Finals. Het is voor de Serviër te hopen dat hij deze vorm meeneemt naar ”down under”, anders dreigt een groot aantal puntenverlies.

2. Roger Federer

”The FedExpress” wordt ondanks zijn leeftijd ieder toernooi nog als favoriet bestempeld. De viervoudig winnaar van het toernooi in Australië kwam de afgelopen twee jaar echter niet verder dan de laatste vier.

Toch liet Federer dit jaar zien dat hij het winnen van een Major nog niet verleerd is. De 31-jarige Zwitser was namelijk de sterkste op Wimbledon. Of hij deze prestatie opnieuw kan bereiken, zullen we op  zondag 27 januari zien.

3. Andy Murray

De 25-jarige Murray kende in 2012 een sterk tennisjaar. De Brit bereikte zes ATP-finales en won onder andere het Olympisch Tennistoernooi en de US Open Tennis.

Murray is tweevoudig verliezend finalist in Melbourne, hij stond in 2010 en 2011 in de eindstrijd. Hierin verloor Murray van Federer en Djokovic. In 2012 strandde de Brit in de halve finale, waarin hij na vijf sets verloor van de latere winnaar Djokovic.

Australian Open 2013

Het Australian Open 2013 tennis toernooi zal gehouden worden van 14 tot en met 27 januari 2013. Bezoek GrandSlamToernooi.nl in deze periode dagelijks om op de hoogte te blijven van het laatste tennisnieuws.