Djokovic heeft drie sets nodig tegen Murray

Het belangrijkste treffen in Groep A op de World Tour Finals is uitgedraaid op een overwinning voor Novak Djokovic (ATP-1). De nummer één van de wereld had het nodige te stellen met Andy Murray (ATP-3), maar kreeg de Schot er wel onder: 3-6 6-3 7-5.

Murray begon uitstekend aan de partij en trok de eerste set vlotjes naar zich toe. Helaas voor hem vond Djokovic op tijd zijn spel terug, waarna hij de stand gelijk trok met dezelfde cijfers. In de beslissende set werd Murray al snel gebroken door Djokovic, maar de Olympisch kampioen 2012 brak bij een achterstand van 4-3 terug. Op 5-5 leverde hij zijn opslag toch weer in.

Bij 6-5 kreeg Murray nog drie breekpunten, maar een vastberaden Djokovic sloeg die vrij gemakkelijk weg, om direct door te stomen naar de overwinning. Het is de tweede zege op rij voor Djokovic in de World Tour Finals, de Serviër wist namelijk al te winnen van Jo-Wilfried Tsonga.

Berdych houdt zicht op laatste vier

Tomas Berdych (ATP-6) heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Andy Murray bij de ouverture van de ATP World Tour Finals in Londen. De Tsjech rekende woensdag in drie sets af met Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8).

In de eerste twee sets was het bijzonder spannend. Een kleine eindsprint leverde Berdych de gelijk opgaande eerste set op. Tsonga sleepte er met een 6-3 zege in het tweede bedrijf een beslissende derde set uit, maar daarin was de Fransman kansloos. Berdych won met 6-1.

Door deze nederlaag moet Tsonga vrijdag ruim van Murray winnen om uitzicht te houden op de halve finales. De Fransman is na twee duels nog puntloos. Djokovic leidt de poule met vier punten. Berdych en Murray staan gedeeld tweede, met één zege en één verliesbeurt.

Uitslagen dubbelspel

Hieronder kunt u de uitslagen van de dubbelwedstrijden van vandaag aflezen.

M Bhupathi / R Bopanna – R Lindsteds / H Tecau 6-3 5-7 10-5
F Nielsen / J Marray – M Mirnyi / D Nestor  7-6 4-6 12-10